avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Interpretare OUG 51/2006 si OUG 215/2008
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Interpretare OUG 51/2006 si OUG 215/2008

Buna ziua!
Subventia de 15000 euro pentru tinerii pana la 35 de ani se refera numai la locuintele proprietate personala construite de ei sau si cele achizitionate prin vanzare cumparare?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 12:02, 27 Decembrie 2009
"Art. 1. - (1) Statul sprijina accesul la o locuinta proprietate personala prin acordarea unei subventii de la bugetul de stat de 30% din valoarea locuintei construite. Subventia nu poate depasi echivalentul in lei a 15.000 euro, calculat la rata de schimb leu/euro comunicata de Banca Nationala a Romaniei pentru ziua in care s-a incheiat contractul de construire a locuintei."
-----------------------------------------
deci este vorba de suma care nu depaseste valoarea de 15.000 euro "adica suma nu este de 15.000 ci pana in maxim 15.000 .
-----------------------------------------
Art. IV
Prevederile art. 1 din Programul national privind sprijinirea construirii de locuinte proprietate personala, aprobat prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 51/2006, aprobata cu modificari prin Legea nr. 12/2007, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cu modificarile aduse prin prezenta ordonanta de urgenta, se aplica pentru toate locuintele care nu au fost finalizate si predate catre beneficiari pana la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta.
-------------------------------------------
"sper ca acest articol de lege sa te poata ajuta"
-------------------------------------------
OUG 51 se aplica pt locuintele construite cu o firma specializata, pt care ai contractat un credit ipotecar pt construirea locuintei, nu pt achizitionare. Cel putin asa a sunat motivul pt care MDRL mi-a respins dosarul.

Pt achizitionare poti beneficia de TVA 5% daca indeplinesti conditiile din OUG 200/2008.
OUG 51/2006 se aplica pentru ajutarea tinerilor(pana in 35 de ani) care isi CONSTRUIESC o locuinta proprietate personala!B-). Conditia esentiala este ca sa se efectueze constructia , nu sa fie cumparata de-a gata! Pentru aceasta, trebuie incheiat un contract de construire cu o firma specializata!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuinta-subventie stat my23 my23 Statul mai subventioneaza tinerii care doresc sa-si ridice o casa,eventual sa o achizitioneze? Nu ma refer la Prima casa....stiu ca era vorba de un procent de ... (vezi toată discuția)
Locuinte pentru tinerii sub 35 de ani mbm76 mbm76 Am primit (cumparat-cu clauza de la o ruda) un teren de 580 mp in alt oras decat cel de domiciliu. -Pot beneficia de avantajele care se acorda ... (vezi toată discuția)
Ajutor pentru tinerii casatoriti mcsorin mcsorin am auzit la radio ca guvernul a dat o lege prin care tinerii casatoriti primesc 20% din valoarea unei locuinte daca este achizitionata cu un credit ipotecar si ... (vezi toată discuția)