avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparator de buna credinta.ce pot sa fac?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparator de buna credinta.ce pot sa fac?

Buna ziua, am si eu urmatoarea nelamurire... am cumparat anul trecut din targ din orasul x o bicicleta. nu am facut nici un contract de vanzare-cumparare in targ #-o anul acesta am vrut sa vand bicicleta in orasul y unde stau momentan si lucrez. tipului care vroia sa o cumpere i-am dat-o sa o verifice, sa dus la un magazin de specialitate.cei de acolo au avut magaziunul spart acum vreo 2 ani si ca bicicleta e a lor si ca au actele, dar actele cica erau la politie. Nu au vrut sa mi-o inapoieze si am mers la politie impreuna cu bicicleta. acolo ce sa vezi ca seria de pe bicicleta e stearsa, eu habar nu aveam. Bineniteles ca bicicleta mea e la politie si am dat declaratie de unde am luat-o, cand si mi s-a parut ca persoanele de acolo tineau cu magazinul, imi ziceau ca sa imi iau gandul de la bicicleta, ca e furata si ca nu pot demonstra ca e mea ca nu am nimic la mana dar din pacate nici magazinul nu poate demonstra ca e a lor ...si ca o sa raman cu paguba care e destul de mare. intrebarea mea e ce pot face eu acum? imi voi mai recupera bicicleta daca cei de la magazin nu pot dovedi ca e lor iar eu am martori care m-au vazut mergand pe ea in orasul x de unde am luat-o si stiu ca am luat-o din targ chir fratele meu m-a imprumutat atunci de niste bani pt ca nu aveam destiu... :( sau voi ramane cu paguba?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Tarzan2012 , utilizator 15:41, 15 Mai 2012
doar cine ajunge sa va reprezinte si sa va asiste in acest dosar va poate d a un raspuns cat mai aproape de adevar...
mergeti si depuneti plangere la politie,dand o declaratie.

Ca sa-i poti prinde cu minciuna pe cei de la magazin,cereti in declaratia dvs sa verifice politia daca anul trecut intr-adevar li s-a spart magazinul acum 2 ani. Cereti sa vedeti si dvs actele depuse de catre reprezentatii magazinului.
Culmea este cam asa: De unde au stiut ei ca bicicleta este a lor,iar apoi tocmai la politie au vazut ca seria este stearsa?
Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzat pe nedrept incident rutier mv2014 mv2014 Buna ziua. As vrea o parere pentru cine ma poate ajuta legat de urmatoarea problema. Sa incepem cu inceputul. Am fost la cineva intr-un oras din Romania(sudul ... (vezi toată discuția)
Trebuie contract? Alinandrei10 Alinandrei10 Buna ziua. Sunt un elev(liceean) si doresc sa-mi cumpar o bicicleta second-hand. Acum doua zile am gasit una la 600 de lei, am banii strnsi, sunt gata sa o ... (vezi toată discuția)
Am fost dus la secție și molestat fizic și psihic pentru că nu am prezentat actele mașinii și nu m-am legitimat. ce pot face? vă rog să mă îndrumați ppdari ppdari Aseara circulam cu masina si am trecut pe langa politie. Am parcat peste 50 de metri unde aveam treaba si au venit la mine sa imi ceara actele masinii si sa ma ... (vezi toată discuția)