avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1786 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Document - declaratie
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Document - declaratie

Buna ziua. Am urmatoarea problema:

Prietena mea se afla in situatia in care trebuie sa dea examenul de Bacalaureat, iar secretariatul scolii continua sa piarda din documentele din dosarul ei, necesare inscrierii la examen. Nu doresc sa ajunga in pragul examenului cu surpriza ca nu il poate da, asa ca am sfatuit-o sa le ceara o declaratie, semnata si stampilata de catre institutia respectiva, cum ca dosarul este complet. Secretara i-a spus ca nu poate elibera un asemenea document pana nu emite (prietena mea) o cerere in acest scop presedintei, care lipseste din localitate 3 saptamani. (in conditiile in care incep examenele in 3 saptamani)

Va rog mult sa ma sfatuiti in aceasta privinta.


Multumiri anticipate.
Catalin.
Cel mai recent răspuns: Asthazar , utilizator 15:51, 15 Mai 2012
Macar sa faca un opis al documentelor predate la dosar, pe care sa semneze de primire secretara...
De unde stie prietena dvs. ca ii lipsesc acte din dosar, nu tot de la secretariat? Ca daca lipsesc, cererea nu le poate inlocui.

Cred ca mai bine ar incerca sa se inteleaga cu secretara, sa ii verifice dosarul si sa ii spuna daca este complet iar daca nu, ce anume trebuie sa aduca - 3 saptamani ar fi ceva timp ca sa rezolvati problema.
Dirigintele ar putea-o sprijini, sau chiar directorul scolii.
A fost nevoita sa aduca acelasi act de mai multe ori. De fiecare data secretara verifica dosarul, spunea ca este in regula, iar la cateva saptamani dupa o chema din nou sa aduca vreun alt document (spre exemplu: a dat copie dupa buletin de 2 ori; a trebuit sa legalizeze o copie dupa certificatul de 10 clase de 2 ori). Intr-adevar, cererea nu poate inlocui documentele lipsa, dar o declaratie, sau cum a propus AN-CON, on opis, nu ar putea-o absolvi de vina in nefericitul caz in care apar din nou lipsuri? Din fericire, diriginta ei este si directoare; din nefericire, nu se implica...
Interesul este sa intre in examen, opisul nu este o idee rea dar nu ii tine loc de acte. Si ma indoiesc ca i-l va face, banuiesc ca din cauza volumului mare de lucru din aceasta perioada ratacesc actele.
Oricat de revoltator ar fi, perioada este prea scurta ca sa puteti rezolva ceva prin metode de genul acesta, perfect justificate insa greoaie ca rezolvare.

Bine ca totusi cineva verifica dosarele - o solutie ar fi, in opinia mea, o discutie a domnisoarei sau a unuia dintre parinti cu diriginta/directoare in care sa explice ca acesta este un factor de stres in plus si s-o roage sa o sprijine in verificarea dosarului.
Sau sa isi faca un lista cu actele care ar trebui sa fie la dosar, sa roage secretara sa bifeze pe ea ce acte sunt si apoi sa bifeze din nou pe masura ce completeaza dosarul. In acest fel poate o face sa fie mai atenta unde pune hartiile.
Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2012
Ares-3, moderator
Voi incerca varianta cu opis-ul (impreuna cu unul din parinti, desigur). Sper sa nu i se arunce in fata vreo aberatie de genul: "Nu ne permite procedura interna..." sau mai stiu eu ce. E intr-adevar un stres, mai ales avand in vedere faptul ca scoala este cu plata.

Va multumesc mult pentru promptitudine.
Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2012
Asthazar, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz in serviciu, trafic de influenta sau sunt eu de vina ? rcip78 rcip78 Buna ziua .dupa acest sper scurt istoric al evenimentelor as vrea sa ma sfatuiti ce e mai bine de facut,sunt tatal unei eleve de clasa a 7a iar in momentul in ... (vezi toată discuția)
Abuzul directorului Anayllyl Anayllyl Buna seara! Va rog sa ma sfatuiti cum ar fi bine sa procedez. Sunt profesor intr-o scoala din mediul rural. Directoarea este foarte autoritara, nu permite ... (vezi toată discuția)
Nepredare documente asociatie proprietari de catre ex-presedinta si admistratorul firmei de contabilitate florina_postelnicu florina_postelnicu In urma notificarilor trimise ex-presedintei asociatiei de proprietari si administratorului firmei care tine contabilitatea asociatiei nu am primit documentele ... (vezi toată discuția)