avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Abuzul directorului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Abuzul directorului

Buna seara! Va rog sa ma sfatuiti cum ar fi bine sa procedez. Sunt profesor intr-o scoala din mediul rural. Directoarea este foarte autoritara, nu permite nimanui sa o contrazica, ia decizii dupa capul ei si atunci cand greseste si chiar incalca legea si i se spune acest lucru se enerveaza, se razbuna si spune ca va da in judecata pe toti cei care , zice ea, o streseaza si o acuza. Aceste lucruri au ajuns acum la o mare intensitate deoarece, in urma unui proces initiat de sindicat, noi, cadrele didactice am obtinut o marire de 5,25% iar ea nu vrea sa aprobe aceasta marire gasind tot felul de pretexte prin care sa se amane primirea acestui drept banesc deoarece daca nu va fi acordat pana la sfarsitul anului, nu il vom mai primi nici in urmatorii ani. Printre actiunile ei se numara si ingradirea accesului in secretariat a profesorilor care i se opun, in special a liderului de sindicat, intarzierea informarii acestuia cu privire la primirea unor documente prin mail-ul scolii, marginalizarea si discriminarea. Maine avem consiliul profesoral in care se va discuta despre contractul colectiv de munca. Din anumite surse am aflat ca vrea sa inregistreze sedinta si sa ne dea in judecata pe cei care, pentru ca avem o parere si o pozitie diferita de a ei si vrem sa ni se dea drepturile ce ni se cuvin, zice ea o stresam, o amenintam, etc. , desi ea face toate aceste lucruri, razbunandu-se pe toti cei care nu sunt de acord cu ea, barfind , ponegrind si intimidand. Cele pe care le-am scris despre ea sunt mult prea putine fata de cat de multe face in realitate. Pentru ca a fost numita politic, considera ca poate face orice, asfel incat scoala a ajuns mai rau decat in vremea comunistilor, un mediu unde guverneaza teroarea, in care cadrele se urmaresc unele pe altele si intra in gratiile tiranului prin turnatorie si denaturarea adevarului. Va rog sa ma lamuriti daca directoarea are dreptul sa inregistreze fara sa anunte si fara acordul nostru, daca aceasta inregistrare va putea fi folosita in instanta si, daca se poate , si un sfat la situatia aceasta. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Anayllyl , utilizator 00:18, 16 Noiembrie 2012
Fara acordul dvs. nu are dreptul sa foloseasca acea inregistrare si chiar daca face acest lucru, toti cei implicati trebuie sa mentioneze ca nu isi dau acordul....macar ramane si acest lucru inregistrat.
Din cate citesc, eu doamna directoare va ameninta pe dvs. sindicalistii, ca trece la fapte si ajunge in instanta, la politie, etc, dar este doar pe post de Bau-Bau, pentru ca nu are nicio actiune sau inactiune (drept incalcat, infractiune, etc) in urma caruia ar putea face o plangere sau depune o actiune in instanta.

Ca sa ii aduceti aminte acestui fost cadru didactic, actualmente Director, ca rolul unui profesor este acela de a forma viitoarele generatii si nu acela de a face politica, cred ca ar fi indicat sa faceti o plangere la Inspectoratul scolar, Ministerul Educatiei si sa informati si mass-media despre situatia in care va aflati (poate ca daca se vede la stirile de la ora 20, isi va schimba comportamentul).
Multumesc pentru promptitudine si pentru sfaturile date. Este de dorit ca doamna directoare sa nu ne aduca in stadiul de a face aceste plangeri si de a ne pune scoala intr-o astfel de postura nefericita dar daca va fi nevoie va trebui sa va urmam sfatul. Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale restante în învãþãmânt cornelia.banu cornelia.banu Buna ziua! Am fost profesoară la o şcoală, iar în prezent sunt pensionară pentru limită de vârstă – 38 de ani în învăţământ. Vă ... (vezi toată discuția)
Probleme cu cei din scoala credsper credsper Sunt divortata si fetita, 10 zile este la tata-l ei, si 4 zile la mine.Si eu ma duc la scoala sa o vizitez pt. a sti ce mai face si daca are nevoie de ... (vezi toată discuția)
Învãțãmânt - introducere camere video de supraveghere în sãlile de clasã lara12 lara12 Bună ziua, Aș dori să știu dacă această măsură este sau nu legală. În sălile de clasă, pe holuri și în curtea școlii s-au ... (vezi toată discuția)