avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cand se cere suspendarea executarii unui act ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cand se cere suspendarea executarii unui act administrativ se va depune in toate cazurile cautiune?

in toate cazurile in care se cere suspendarea executarii unui act administrativ se va depune o cautiune? exista exceptii?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:59, 17 Mai 2012
Cautiunea se depune in conditiile art. 403 Cod procedura civila, in cazul contestatiei la executare silita pana la solutionarea acesteia. Se poate depune o cerere de reducere a cuantumului acestei si avand in vedere ca instanta este cea care stabileste cautiunea, parerea mea este ca tot instanta poate dispune reducerea cuantumului acesteia. Nu cred ca exista situatii in care depunerea cautiunii sa nu se faca, adica daca s-ar cere asa ceva, cred ca ar fi respinsa cererea ca netemeinica.
@mariana_en

Eu nu am inteles de ce ati pus dvs. problema ca si cum regula ar fi ca se plateste cautiune, iar exceptia ca nu se plateste. Este tocmai invers. Regula, atunci cand se solicita suspendarea executarii unui act administrativ, este ca nu se plateste cautiune. Legea nr. 554/2004 nu dispune in sensul platii unei cautiuni. Exceptie de la aceasta regula ar fi, de exemplu, suspendarea executarii unui act administrativ fiscal, intrucat in acest caz exista dispozitie speciala in Codul de procedura fiscala.

lucian huzum a scris:
Nu cred ca exista situatii in care depunerea cautiunii sa nu se faca (...)

:) Iar eu nu cred ca ati avut litigii in contencios administrativ. Art. 403 Cod procedura civila nu are legatura cu discutia si nicio Curte de Apel din tara nu solicita plata unei cautiuni decat atunci cand dispozitii din legi speciale o impun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestaþie împotriva deciziei de impunere mioara2012 mioara2012 buna ziua! Daca am facut o contestatie la decizia de impunere pt ca nu s-a emis respectand art 27 si 28 din codul de procedura fiscala si nu am solicitat (in ... (vezi toată discuția)
Cautiunea este obligatorie pentru contestatorul executarii silite? br_nicku br_nicku Am deschis procedura executarii silite imobiliare asupra unui debitor. Acesta a facut contestatie la executare, a depus o cere de scutire la plata ... (vezi toată discuția)
Exista o ordonanta care te scuteste de plata cautiunii la contestatia la executare? alinutza b alinutza b Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine raspunzandu-mi la o intrebare. Am facut o contestatie la executare si un avocat mi-a zis ca exista o ordonanta care te ... (vezi toată discuția)