avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... garajele de la parterul unui bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

garajele de la parterul unui bloc

Buna ziua, Ma scuzati daca nu formulez prea bine intrebarea, dar sper sa ma fac inteleasa si sa pot primi un raspuns.
In blocul in care locuiesc (in Sect6) exista la parter garaje. Am inteles ca aceste garaje au fost/sunt in prorietatatea statului (!?) pana cand isi gasesc un proprietar. Am inteles ca cei care locuiesc in bloc ar avea prioritatea in vederea aplicarii pentru cumpararea unui garaj care, din diverse motive, nu are pana in acest moment proprietar.
Va rog sa ma sfatuiti unde sa incep cu intrebarile... ce demersuri sa fac. Am incercat la ADP dar mi-au spus ca nu ei se ocupa... ca ar fi o Asociatie care gestioneaza aceste garaje...
Imi puteti da mai multe detalii?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 07:03, 16 Mai 2012
1) Mergeti si vorbiti cu adminitratorul blocului. El trebuie sa stie mai bine problema cu garajele
2) Mergeti la primarie,ptr ca ei trebuie sa stie de acest lucru.Discutati cu functionarul care are in vedere garaje-parcari.

Succes
Administratorul nu stie prea multe, din cauza ca e un caz special... e singurul garaj din bloc care nu are proprietar... si ar fi fost inchiriat cu multi ani in urma unei persoane care nu locuieste in bloc, pentru ca in bloc nu mai erau doritori. Din pacate nu mai am cum sa dau de vechiul chirias... se pare ca a decedat si... acum garajul ar fi din nou in grija statului... dar... LA CINE? ADP nu stie nimic de aceste aspecte si nu se ocupa de garajele din bloc... asa mi-au spus.
Multumesc!
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele acesteia,care eventual poate detine informatii privitor la statutul spatiilor cu destinatia garaj auto
Mergeti la primarie. Ei stiu de lucrul acesta. Sa ma exprim mai bine:
Am si eu garaj,care este legat de alte garaje. In fiecare trimestru trebuie sa platesc chirie pe suprafata specificata in mp,dar eu platesc odata pe an,adica pe toate trimestrele.
Impozitul si chiria o platesc la departamentul de inchirieri. ( Nu mai stiu sigur cum i se spune )
Ce stiu eu,este ca trebuie sa mergeti la primarie si sa intrebati de functionarii care se ocupa cu incasarea banilor si eliberare chitante de pe chirii garaje.

Succes
Daca administratorul nu stie, ADP-ul nu stie, nimeni nu stie.....intrati in garaj si o sa vedeti daca il va revendica cineva.
E cel mai scurt drum catre adevar.

Alte discuții în legătură

Locuri de parcare fotbalistul fotbalistul Astazi am avut cateva neplaceri. 1. As vrea sa stiu si eu daca asociatia de proprietari este implicata in vreun fel in obtinerea locurilor de parcare din ... (vezi toată discuția)
Spatiu de inchiriat nadi_cp nadi_cp Buna ziua, Am si eu o problema, in blocul unde locuiesc sunt 32 de apartamente, la parterul blocului a fost statiul de colectare al gunoiului, spatiu care a ... (vezi toată discuția)
O firma care inchiriaza un spatiu intr-un bloc rezidential este normal sa apara pe listele lunare de plata a cheltuielilor de intretinere? husseincudop husseincudop Blocul incare locuiesc are inchiriat un spatiu de la parter unei societati comerciale cu mai multi angajati. Pe listele de plata lunare ale cheltuielilor la ... (vezi toată discuția)