avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Am cumparat un apartament cu contract de vanzare cumparare notarial, cu drept de proprietate, iar parintii mei cu acelasi contract au cumparat uzufructul.In caz ca exista o executare silita pentru apartament si scos la vanzare, cum ramane cu situatia juridica a parintilor, in cazul altui proprietar care a luat apartamentul prin licitatie de catre executor.
Pot obtine in calitate de proprietar o ordonanta prezidentiala privind suspendarea executarii silite, daca proprietarul plateste in rate lunare debitul de 2000 lei?Rog temei juridic pentru aceste aspecte.
Mare multumire domnului jurist care imi va raspunde la aceasta situatie.
Rog urgent raspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 08:58, 16 Mai 2012
Din cate stiu eu uzufructuarul nu va putea fi evacuat.
Odata cu stabilirea pretului de vanzare a imobilului se va exertiza si dreptul de uzufruct. Legea nu este clara din acest punct de vedere, insa... cel mult uzufructuarul va primi partea din pret corespunzatoare dreptului sau de uzufruct, daca nu cumva imobilul se executa in baza unei ipoteci si dreptul de uzufruct a fost intabulat ulterior inscrierii ipotecii, caz in care daca initial imobilul nu se vinde cu un pret care sa acopere si dreptul de uzufruct se va vinde ulterior fara sa se tina seama de aceast drept, asadar uzufructuarul nu primeste nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare uzufructuar viager morozancarmen morozancarmen Am incheiat un contract de imprumut garantat cu ipoteca , ipoteca a fost instituita pe un imobil, proprietatea debitorului insa exista si un uzufruct viager pe ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager - credit banca pusapopescu2013 pusapopescu2013 Locuiesc cu uzufruct vager intr-un apartament. Am un credit bancar si sunt in litigiu cu banca. Dupa noile legi ale bancilor exista vreun risc pentru persoana ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o casa la licitatie cu tot cu un drept de uzufruct eugen12345 eugen12345 nu au explicat la licitatie ce inseamna acel uzufruct , dincontra executorul spunea atunci ca daca persoana nu pleaca o sa vina el si o sa o execute. ideia ... (vezi toată discuția)