nu au explicat la licitatie ce inseamna acel uzufruct , dincontra executorul spunea atunci ca daca persoana nu pleaca o sa vina el si o sa o execute. ideia este ca eu am gasit client sa vand casa dar nu pot sa scap de uzufruct. proprietara de uzufruct este plecata din tara, cum faca sa pot scapa de acest uzufruct? dar tot odata as vrea sa anunt undeva la politie sau ????? nustiu unde.....ca proprietarulu de uzufruct nu mai locuieste acolo.
Trebuie sa respectati dreptul de uzufruct pana la decesul persoanei care beneficiaza de acest drept.Persoana respectiva SE AFLA temporar sau definitv in strainatate, care e de fapt speta?
Nu prea se poate "scapa" de acel uzufruct. In stabilirea pretului imobilului, la care dvs. l-ati adjudecat, s-a avut in vedere valoarea acestui uzufruct, cu alte cuvinte a fost (sau trebuia sa fie) scazut din valoarea imobilului. De asemenea, in publicatia de vanzare trebuie sa se fi specificat ca imobilul se vinde impreuna cu acest drept, extrasul de carte funciara specifica acest lucru, procesul verbal de licitatie, actul de adjudecare etc. Exista multe acte unde apare acest drept, trebuia sa fi cerut executorului sa va explice mai clar ce reprezinta.
nu stiu pe ce perioada e plecata am gasit cheia de la casa legata de poarta prin interiorsi de la vecini am aflat ca ar fi plecat la una din ficele ei aflate prin italia.
este adevarat apare. dar nu este scazut din valoare imobilului, asta nu inseamna ca am cumparat si uzufruct?
Se presupune ca pretul include si acel uzufruct.
E ca atuci cand cumparati pui cu cap, gat si picioare, acesta este mai ieftin per kg decat puiul fara cap, gat si picioare. Ati cumparat un imobil cu uzufruct, adica mai ieftin decat un imobil fara uzufruct.
vedeti daca la baza executarii silite a existat un contract de credit garantat cu ipoteca pentru ca daca este asa, bancile il pun pe uzufructuar sa semneza ca este de acord cu renuntarea dreptului in cazul executarii garantiei.
Daca nu va regasiti in cazul de mai sus, avand in vedere ca dna este plecata din tara, nu platiti intretinerea cateva luni si mergeti in instanta pentru decaderea din dreptul de uzufruct.