avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... contestare paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

contestare paternitate

Sunt mama unui copil, rezultat in urma unei casatorii, care are ca tata pe sotul meu. Un fost iubit de-al meu vrea sa conteste paternitatea si sa ceara in instanta testul ADN, sustinand ca el este tatal biologic al copilului.Daca aduce martori care declara ca noi am avut o legatura, in perioada posibila de conceptie a copilului, are sanse sa obtina dispunerea testului de paternitate? Ce pot pati daca refuz efectuarea testului, desi instanta a dispus acest lucru? Va multumesc:)
Cel mai recent răspuns: madalinarox , utilizator 21:49, 15 Mai 2012
nu puteti refuza.trebuie sa faceti testul ADN.
este dreptul lui sa afle adevarul
Cum pot fi obligata sa fac testul, totusi? Adica, unii se pot sustrage de la recoltarea probelor biologice in cazul unui accident auto, iar eu sunt fortata sa merg cu copilul la IML doar pentru ca un barbat sustine ca el e tatal biologic?! Daca nu respect ce a dispus instanta, este caz penal sau ce? Totusi, nu vorbim despre o hotarare judecatoreasca pe care nu o respect, ci despre o etapa intr-o actiune in justitie, nu?! Va multumesc anticipat pentru rabdare:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tagada de paternitate - mama nu se prezinta la testul adn caloean ciprian caloean ciprian Buna ziua! As vrea sa va intreb ce se poate intampla in cazul in care ,daca instanta a hotarat ca proba in privinta stabilirii paternitatii intr-un proces ... (vezi toată discuția)
Tagada de paternitate - probe DanielBc74 DanielBc74 Conform art. 432 din Codul civil, ,, Acţiunea în tăgada paternităţii introdusă de către cel care se pretinde tată biologic poate fi admisă numai dacă ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate mirceatoader mirceatoader buna ziua. va rog sa ma ajutati cu un sfat: daca fostii soti reiau relatia (dar momentan nu se mai recasatoresc) iar femeia este insarcinata cu alt barbat care ... (vezi toată discuția)