avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort din vina ambelor parti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort din vina ambelor parti

Buna ziua,
Ma puteti lamuri si pe mine, va rog,in urmatoarea situatie?

Avem 34 ani de casnicie,copii majori, sotul nu doreste divort prin acord.

In cazul unui divort din vina ambelor parti, daca motivul divortului este ,,nepotrivire de caracter" :
1) partile implicate trebuie sa explice in instanta in ce consta aceasta nepotrivire?
2) este nevoie de (instanta cere) un martor care sa confirme,,nepotrivirea de caracter"?
Multumesc anticipat .
Ultima modificare: Duminică, 14 Decembrie 2008
mi_chelle, utilizator
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 20:02, 13 Decembrie 2008
la cererea partilor, sentinta nu se motiveza! asa ca aveti si varianta asta
Daca aveti mai mult de un an de cand sunteti casatoriti si nu aveti copii minori, rezultati din casatorie puteti divorta prin acordul partilor. Este o procedura mult mai simpla.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort din vina ambelor part mi_chelle mi_chelle Buna ziua, Ma puteti lamuri si pe mine, va rog,in urmatoarea situatie? Avem 34 ani de casnicie,copii majori, sotul nu doreste divort prin acord. In ... (vezi toată discuția)
Divort..va rog mult sa ma ajutati roberta-daria roberta-daria va rog mult sa-mi spuneti ce motive se pt invoca pt un divort amiabil.mentionez faptul ca adevaratul motiv pt care doresc sa divortez este faptul ca nu ne mai ... (vezi toată discuția)
Divort prin acord LexyaAlexya LexyaAlexya Buna ziua, Eu si sotul meu am decis sa divortam; intelegandu-ne, am ales calea divortului prin acord, la judecatorie. Termenul fixat este intr-o saptamana. ... (vezi toată discuția)