va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns la o intrebare.
sotia mea a lucrat la o firma 2 ani, apoi a intrerupt activitatea pentru sapte luni, si a revenit inapoi la aceeasi firma de o luna.
ea e ste insarcinata in 6 saptamani si am dori sa aflam daca poate primi indemnizatie de crestere a copilului cand se va naste ;sau daca se poate achita undeva contravaloarea asigurarilor sociale si de sanatate undeva pentru a beneficia de indemnizatia de crestere a copilului, ca si cand ar fi lucrat (sa aiba continuitatein campul muncii). va multumesc
nu poate beneficia. Trebuie sa aiba 12 luni realizari venituri inainte de nasterea copilului.
Totusi daca dvs sunteti somer,salariat,ati putea sa beneficiati dvs de indemnizatie crestere copil sau stumulent de insertie.
E alegerea dvs.
Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.
Asadar , daca nu indeplineste conditia prevazuta de lege , sotia dvs nu poate beneficia de aceasta indemnizatie ..
Intrebare
frigider
Buna ziua sotia este insarcinata in 5 luni la ora actuala nu a lucrat iar eu sunt angajat de o luna ce pot face pentru a beneficia de indemnizatia pentru ... (vezi toată discuția)
Postnatal
Soaretiberiu
Salut soția mea este însărcinată si cand va naște va avea 11 luni se munca ,pot sa rămân eu in postnatal dar in ultimi 2 ani am 4 luni care nu am avut ... (vezi toată discuția)