avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cetatean roman arestat in Portugalia fara dovezi ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cetatean roman arestat in Portugalia fara dovezi clare!!!!

Buna seara!Cetateanul roman despre care vreau sa va vorbesc este cercetat in stare de arest in Lisabona,Portugalia intr-un caz de mare amploare.In data de 10 martie 2012 s-au facut in 30 de locatii descinderi si au fost retinute 30 de persoane printre care si romani.Acestia au primit mai multe capete de acuzare:jaf,sechestrare de persoane,furturi,spargeti de locuite,etc.Persoana X a fost retinuta cu urmatoarele capete de acuzare : 1. A primit un mesaj pe telefonul mobil de la Y daca ar fi interesat sa cumpere un laptop (precizez ca persoana X nu am raspund niciodata la acest mesaj si nici nu s-a gasit in casa lui la perchezitie vreun obiect furat); 2. Persoana X a imprumutat de la persoana Y suma de 2000 euro ; 3. Organele de cercetare penala cred (dar fara dovezi) ca persoana X si-ar fi pus locuinta la dispozitia grupului infractional pentru intalniri. Acestea sunt capete de acuzare pentru care acest cetatean roman este in arest in Portugalia.Intrebarea mea este urmatoarea: Cum poate fi ajutat acest om sa fie pus in libertate? Care sunt procedurile care trebuie urmate sau care sunt drepturile lui? Mentionez ca persoana X nu a avut niciodata legatura cu aceste persoane care constituie un grup infractional,el cunoscand doar o singura persoana. Persoana X se afla in Portugalia de 5 ani,timp in care am frecventat scoala,detine un loc de munca stabil si nu are cazier. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:41, 16 Mai 2012
Imi vine greu sa cred ca o persoana poate fi arestata fara dovezi.
Sa isi angajeze avocat pentru a afla exact care sunt probele si sa se poata apara.
Poate sa aiba si avocat roman care sa mearga in Portugalia sa se intereseze.
Daca are avocat de incredere il poate vizita la o grefa dupa ce analizeaza dosarul.
Buna ziua!Legile in portugalia difera multa fata de ale nostre,de exemplu preventiva la ei nu este ca la noi 29 de zile ci 30 de luni.Avocatul are acces la dosar,dar numai la anumite pagini si nici nu stie care sunt dovezile care te incrimineaza.In momentul arestarii ti se aduce la cunostiinta pentru ce ai fost retinut si din momentul acela poti sa ramai in arest doar pe o simpla banuiala a lor pana la 1 an cel putin.Persoana de care va vorbeam are avocat,dar desi are avocat si nu sunt probe ca acesta ar fi avut vreo legatura cu acest grup,el continua sa fie retinut pe banuielile organelor de cercetare. (Se insista mult pe aceasta banuiala pentru ca unul din cei 30 de retinuti a fost eliberat la 24 de ore pentru ca a facut o intelegere cu politia - dar in cazul de fata eu nu inteleg cum cineva poate sa te banuiasca de un anume lucru cand nu are nici o dovada,dincontra practic nu are nimic care sa te incrimineze in mod direct) Va multumesc anticipat
Nu sunt chiar de capul lor in Portugalia.
Nu merge ca pentru o simpla banuiala o persoana sa fie arestata.

Chestiunea cu aratarea doar a unei parti din dosar nu cred ca este functionala.
Si Romania si-a modificat legislatia care era inapoiata insa chiar inainte de modificarea codului existau avocati care se descurcau si se faceau intelesi.
Poate ca ar trebui sa isi schimbe avocatul.
30 de luni este termenul maxim de detentie pe arestarea preventiva.
Avocatul are la dispozitie intrumente juridice care sa duca la punerea in libertate a persoanei.
Am vorbit cu oameni care au avut probleme in Portugalia si au zis ca avocatii nu prea sunt seriosi acolo.
Se poate pune o anumita presiune daca isi angajeaza avocat din Romania care sa mearga acolo si daca va avea si sprijinul consulatului lucrurile se pot limpezi.
Eu tind sa cred ca nu a inteles invinuirea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instiintare disjungere si clasare- nelamuriri IonutPerschi IonutPerschi Buna ziua , am o intrebare la care as dori sa imi da-ti un raspuns cat se poate de explicit . Iubita mea este arestata intr-un dosar . Este arestata ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa recidivist Ersin Dervis Ersin Dervis Buna ziua ! Am si eu o intrebare: Daca o persoana este recidivista si a fost arestat la aproximativ 2 ani de la eliberarea conditionata , in cazul care decizia ... (vezi toată discuția)
Arest - faza de cercetari popescu simona popescu simona Buna ziua, vreau sa va expun urmatoarea speta: O persoana, cetatean roman, a plecat sa lucreze cu contract de munca pe perioada determinata intr-o tara, ... (vezi toată discuția)