avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... carte identitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

carte identitate

m am casatorit de 2 ani ,am trecut pe numele sotiei.aceasta a decedat,nu am schimbat buletinul ,acum vreau sa revin la numele anterior casatoriei ,ce trebuie sa fac,
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:03, 16 Mai 2012
Actiune in instanta pt revenirea la numele anterior casatoriei.
Numele se schimba pe cale administrativa, nu aveti de ce sa ajungeti in instanta. Cf OG 41/2003, va puteti schimba numele pt acest motiv :

b) cand casatoria a incetat prin moartea sau prin declararea judecatoreasca a mortii unuia dintre soti, iar sotul supravietuitor solicita sa revina la numele de familie purtat anterior casatoriei ori la numele de familie dobandit la nastere;

Procedura si acte necesare , aveti in link . Reveniti daca mai aveti nelamuriri asupra procedurii.

www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este procedura schimbarii numelui CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 doresc sa imi schimb numele de familie care este procedura si ce acte imi trebuie? multumesc (vezi toată discuția)
Schimbarea de nume ContSters173218 ContSters173218 Eu m-am casatorit la Ambasada Romaniei in Lisabona iar odata cu casatoria Ambasada mi-a schimbat numele dupa al sotului cu vointa mea.Sotul meu a decedat iar ... (vezi toată discuția)
Revenirea la numele de familie ContSters167839 ContSters167839 Am fost casatorita iar sotul meu a decedat.Odata cu casatoria am adoptat numele de familie al sotului meu,acum ramasa vaduva vreau sa ma reintorc la numele meu ... (vezi toată discuția)