avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... evaziune fiscala art.8
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

evaziune fiscala art.8

Este prima oara cind incerc sa ridic o problema pe acest forum, desi ii urmaresc de mult evolutia si sper sa obtin o idei si informatii care m-ar ajuta foarte mult, in conditiile in care pe tema subiectului propus de mine nu prea exista jurisprudenta si nici articole semnificative.
Pe scurt este vorba de o societate care la un moment dat a compensat TVA pe care il avea de incasat cu obligatii bugetare.Ulterior a realizat ca TVA-ul pe care la solicitat era eronat calculat si in cursul aceluiasi an l-a rectificat si l-a declarat real, fapt constatat si de organele de control fiscal, care in urma unui control i l-au trecut la obligatii restante la bugetul de stat.
Intrebarea este daca sint indeplinite conditiile prevazute de art.8.
Cel mai recent răspuns: mdvlegal , utilizator 09:28, 17 Mai 2012
Baniuesc ca va referiti la art. 8 din Legea 241 din 2005. Avest articol stpuleaza urmatoarele;"
1) Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 ani la 10 ani şi interzicerea unor drepturi stabilirea cu rea-credinţă de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor, având ca rezultat obţinerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat ori compensări datorate bugetului general consolidat"
Prin urmare, trebuie probata reaua credinta. Dar daca dumneavoastra v-ati corectat din proprie initiativa, inspectorii fiscali vor calcula majorari si penalitati pentru perioada cat nu s-au virat obligatiile fiscale
Problema se pune in sensul ca procurorul apreciaza ca la momentul declararii eronate a TVA s-a consumat infractiunea de mai sus.
Normal ca am sustinut ca din eroare, fara rea credinta am declarat eronat si ulterior am indreptat eroarea inainte de a se anunta un control...dar acesta este punctul de vedere al lor si in continuare caut argumente sa il combat.
Multumesc oricum....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaziune fiscala goina4444 goina4444 Buna ziua.Care este incadrarea la complicitate la evaziune fiscala.Multumesc. (vezi toată discuția)
Tva neachitat eda_68 eda_68 Buna ziua, Societatea nu a achitat TVA (celelalte obligatii au fost achitate la zi in fiecare luna ) de 6 luni - pentru ca incasarile nu i-au permis si plata ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie ariana03 ariana03 Buna ziua as dori sa stiu care este termenul de prescriptie in cazul infractiunii de evaziune fiscala. va multumesc anticipat (vezi toată discuția)