Este prima oara cind incerc sa ridic o problema pe acest forum, desi ii urmaresc de mult evolutia si sper sa obtin o idei si informatii care m-ar ajuta foarte mult, in conditiile in care pe tema subiectului propus de mine nu prea exista jurisprudenta si nici articole semnificative.
Pe scurt este vorba de o societate care la un moment dat a compensat TVA pe care il avea de incasat cu obligatii bugetare.Ulterior a realizat ca TVA-ul pe care la solicitat era eronat calculat si in cursul aceluiasi an l-a rectificat si l-a declarat real, fapt constatat si de organele de control fiscal, care in urma unui control i l-au trecut la obligatii restante la bugetul de stat.
Intrebarea este daca sint indeplinite conditiile prevazute de art.8.
Baniuesc ca va referiti la art. 8 din Legea 241 din 2005. Avest articol stpuleaza urmatoarele;"
1) Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 ani la 10 ani şi interzicerea unor drepturi stabilirea cu rea-credinţă de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor, având ca rezultat obţinerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat ori compensări datorate bugetului general consolidat"
Prin urmare, trebuie probata reaua credinta. Dar daca dumneavoastra v-ati corectat din proprie initiativa, inspectorii fiscali vor calcula majorari si penalitati pentru perioada cat nu s-au virat obligatiile fiscale
Problema se pune in sensul ca procurorul apreciaza ca la momentul declararii eronate a TVA s-a consumat infractiunea de mai sus.
Normal ca am sustinut ca din eroare, fara rea credinta am declarat eronat si ulterior am indreptat eroarea inainte de a se anunta un control...dar acesta este punctul de vedere al lor si in continuare caut argumente sa il combat.
Multumesc oricum....
Tva neachitat
eda_68
Buna ziua,
Societatea nu a achitat TVA (celelalte obligatii au fost achitate la zi in fiecare luna ) de 6 luni - pentru ca incasarile nu i-au permis si plata ... (vezi toată discuția)