Buna ziua.,
rog ajutor pentru urmatoarea situatie
In urma unei contestatii a salariatului, Tribunalul a dispus reintegrarea acestuia pe postul detinut anterior.Impotriva sentintei am formulat recurss insa pana la pronuntare am reintegrat salariatul. Curtea de Apel a admis recursul si a respins contestatia.
Intrebarile mele sunt:
a) de la ce data ai incetez contractul
b) in ce temei legal
c) salariatul in ziua pronuntarii recursului a intrat in concediu medical, trebuie sa astept sa revina sau fac aplicarea art 49 al 5 codul muncii?
1. Se inceteaza c.i.m. de la data primei concedieri ..
2. articolul este acelasi cu care s-a incetat c.i.m. prima data
3. nu are nicio relevanta concediul medical in astfel de situatie .. este vorba despre intoarcerea executarii silite si efectele principiului restitutio in integrum.
Nu v-am mentionat ca societatea s-a divizat (in recurs a fost introdusa noua societate ca succesoare in drepturi si obligatii) iar salariatul a fost preluat pe noua societate in baza unui protocol si s-a incheiat un nou contract de munca.
Decizia de desfacere viza contractul de la vechea societate.
In aceasta situatie, societatea trebuie sa notifice salariatul sau care este procedura legala ce trebuie urmata?
Ne solicita adeverinta de salariat pt concediul medica.Ce obligatii avem in aceasta situatie, tinand cont de faptul ca nu este scos din Revisal.
Care este termenul pentru scoaterea din Revisal ?
Nu trebuia intocmit un alt c.i.m. .. in acest fel, s-a cam complicat lucrurile ...
Fiind preluat de noua societate si avand hot.instantei c.i.m. incetat este reactivat prin sentinta pronuntata , astfel ca salariatul apare acum cu doua c.i.m. .. unul preluat si unul nou incheiat ...
Avand in vedere ca in recurs a pierdut , c.i.m. preluat este incetat la data prevazuta in decizia de concediere atacata in instanta .. insa a ramas cu noul c.i.m. ...
Incetarea c.i.m. se transmite la data incetarii c.i.m. in REVISAL.
Am si eu o intrebare..referitoare aproximativ la acelasi subiect... In cazul in care societatea intra in divizare se intocmeste un Revisal nou sau cum se preiau CIM-urile din societatea veche si in baza carui articol de lege? Va multumesc pentru ajutor.
in acest sens, sunt aplicabile prevederile legii nr.67/2006 si ale art.173 -174 urm. C.mun.
Cedentul, in Revisal, trebuie sa inceteze contractele individuale de munca ale salariatilor transferati din campul "temei incetare contract" va selecta "alt temei" - incetare conform art. 173 din Codul Muncii.
In plus, un alt aspect care trebuie cunoscut de catre o societate care se afla intr-o situatie similara consta in faptul ca in campul "explicatie temei incetare" se mentioneaza ca transferul este efectuat potrivit art. 173 din Codul muncii, republicat.
Cesionarului (angajatorul care preia salariatii prin transfer), va inregistra in Revisal salariatii transferati ca noi salariati, inscriind in campul "data incepere activitate" data efectiva a transferului efectuat potrivit art. 173 din Codul muncii, republicat.
In campul "alte detalii/informatii contract" angajatorul va face mentiuni privind transferul efectuat si actul juridic pe baza caruia s-a realizat transferul colectiv al salariatilor.
Incetare cim
dany2005
Va explic pe scurt dintr-o unitate cu personalitate juridica care avea o structura arondata de curand s-au facut doua unitati cu personalitate juridica, urmand ... (vezi toată discuția)