avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical in cazul transferului de activitate ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical in cazul transferului de activitate conform L.67/2006

Buna ziua!
Spuneti-mi, va rog, ce se intampla cu salariatii aflati in concediu medical in cazul transferului de afacere, respectand prevederile L.67/2006?
Cum se declara in REVISAL, atat din punctul de vedere al cedentului, cat si a cesionarului? La ce data se declara incetarea CIM la cedent, data incheiere CIM si incepere activitate CIM la cesionar?
Va multumesc pentru sprijin. =D>
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:19, 11 Martie 2015
1. Drepturile si obligatiile cedentului, care decurg din contractele individuale de munca si din contractul colectiv de munca aplicabil, existente la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.

2. Concediu medical nu se operaeza in REVISAL.

3. Cedentul – pasi ce trebuie parcursi:
In aplicatia Revisal se selecteaza modulul Contracte si apoi se alege optiunea Incetare.

La “Temei incetare” se selecteaza “Alt Temei” (alte temeiuri de incetare), urmand ca apoi in campul “Explicatie” sa se completeze urmatoarele: Transferat la SC “Y” SRL in conformitate cu art. 173 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii republicat (avand la baza contractul de cesiune dintre societati).

In rubrica “Data incetare” se trece data la care are loc transferul.

Termenul de raportare, in aceasta situatie, va fi asimilat celui de incetare a unui contract de munca, respectiv SC “X” SRL va trebui sa faca inregistrarile in Revisal la data luarii la cunostinta de catre salariati a evenimenului sau cel tarziu la data transferului.

Cesionarul – pasi ce trebuie parcursi:
In acest caz, SC “Y” SRL trebuie sa acceseze modulul Salariati al aplicatiei Revisal, urmand sa introduca datele angajatului, iar apoi va completa datele contractuale in vigoare la data transferului. Toate datele se preiau din contractul existent care a fost transferat noului angajator (inclusiv numarul si data contractului), cu exceptia datei angajarii. Aici in campul „Data incepere activitate” se va trece data la care are loc transferul.

In rubrica “Alte detalii” se completeaza: Angajat prin transfer de la SC “X” SRL in conformitate cu art. 173 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii republicat (avand la baza decizia colectiva de transfer), iar in campul “Data la care produce efecte” se va trece data la care are loc transferul.

Termenul de raportare, in aceasta situatie, va fi asimilat celui de incadrare in munca a unui nou salariat, respectiv SC “Y” SRL va trebui sa faca inregistrarile in Revisal cel tarziu in ziua lucratoare anterioara datei transferului, adica nu mai tarziu de data trasferului.
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer salariat aflat in concediu medical (tbc) dupa divizarea societatii Bubinubi Bubinubi Buna ziua, am un salariat care se afla in concediu medical (TBC). Societatea pe care este angajat s-a divizat in alte doua societati (fara a implica ... (vezi toată discuția)
Incetare cim dany2005 dany2005 Va explic pe scurt dintr-o unitate cu personalitate juridica care avea o structura arondata de curand s-au facut doua unitati cu personalitate juridica, urmand ... (vezi toată discuția)
Cesionare cim monicalirca monicalirca Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema - cum se inregistreaza in Revisal un CIM cesionat? Adica un angajator, de comun acord cu salariatul, ... (vezi toată discuția)