avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cesionare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cesionare CIM

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema
- cum se inregistreaza in Revisal un CIM cesionat? Adica un angajator, de comun acord cu salariatul, a cesionat CIM-ul unei alte societati. In Revisal nu gasesc aceasta reglementare.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: monicalirca , utilizator 15:46, 16 Noiembrie 2011
nu am auzit de cesiunea unui CM - detasare, delegare insa nu cesiune.
Este foarte simplu .... prevederile privind cesionarea unui c.i.m. sunt prevazute in Legea nr.67/2006 si art.173 si urm.C.mun....

Atat cedentul cat si cesionarul au obligatia sa completeze registrul general de evidenta al salariatilor cu elementele prevazute in H.G. nr. 500/2011 privind intocmirea si completarea registrului general de evidenta a salariatilor, modificata si completata.

Cedentul, in campul “temei incetare contract” va selecta “alt temei” – incetare conform art. 173 din Codul Muncii. De asemenea, se poate mentiona ca transferul este efectuat potrivit art. 173 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, modificata si completata.

Cesionarul, in campul “data incepere activitate“ va inscrie data efectiva a transferului efectuat potrivit art. 173 din Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii, modificata si completata. De asemenea, se pot face mentiuni in campul “alte detalii “ despre transferul efectuat potrivit art. 173 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, modificata si completata

Ultima modificare: Miercuri, 16 Noiembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
am mai invatat ceva astazi :)
Va multumesc. Sunt de acord cu matahachiro si pot adauga doar ca in fiecare clipa avem ceva de invatat. Bine este ca avem si de la cine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim dany2005 dany2005 Va explic pe scurt dintr-o unitate cu personalitate juridica care avea o structura arondata de curand s-au facut doua unitati cu personalitate juridica, urmand ... (vezi toată discuția)
Revisal lili2003stoica lili2003stoica eu am o societate de-abia infiintata prin preluare de personal de la alta societate; as vrea sa stiu cum imim inregistrez in revisal salariatele care au ... (vezi toată discuția)
Legea 67/2006 Filimon Aurel Filimon Aurel Buna.Revin pe forum cu un nou subiect Multumesc anticipat pentru intelegere. E posibil ca de 2-3 saptamani firma sa aiba alti patroni fara ca noi ... (vezi toată discuția)