avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... INCETARE CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

INCETARE CIM

Va explic pe scurt dintr-o unitate cu personalitate juridica care avea o structura arondata de curand s-au facut doua unitati cu personalitate juridica, urmand ca toti angajatii pe perioada nedeterminata de la structura sa-i transfer la unitatea noua PJ.
cum procedez? cu ce art din Codul muncii le incetez contractele? am o informatie ca art. 65.alin 1...As dori un raspuns cat mai urgent!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:17, 13 Septembrie 2012
1. Transferul intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acestora nu poate constitui motiv de concediere individuala sau colectiva a salariatilor de catre cedent ori de catre cesionar.

2. In acest caz, sunt incidente prevederile art.173 C.mun.

3. Asadar, nu trebuie sa incetati c.i.m. ...

4. . trebuia sa faceti inregistrarile aferente transferului de intreprindere la data respectiva ... si anume:
Cedentul, in campul "temei incetare contract" va selecta "alt temei" - incetare conform art. 173 din Codul Muncii. De asemenea, in campul "explicatie temei incetare" se mentioneaza ca transferul este efectuat potrivit art. 173 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, modificata si completata.

Cesionarul, in campul "data incepere activitate" va inscrie data efectiva a transferului efectuat potrivit art. 173 din Legea nr. 53/2003 - Codul Muncii, modificata si completata. De asemenea, se pot face mentiuni in campul "alte detalii" despre transferul efectuat potrivit art. 173 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, modificata si completata.
Dar in REVISAL l-am incetat cu " alt temei " si am scris motivul reorganizarii di decizia de la forul superior. Doar vor fi separate!alt CUI! si le-am rescris in alt revisal pentru cu CUI-ul nou!
Asta este .. insa in principiu , sunt aplicabile alte dispozitii - art.173 C.mun. si Legea nr.67/2006...
"HG 500/2011 nu prevede nici o procedura aplicabila in astfel de situatii. La nivel de practica insa ambele parti ar trebui sa faca operari in Revisal. Angajatorul de la care se face transferul - cedentul - opereaza incetarea in baza art. 173 din Codul Munciirepublicat - articol referitor la transferul salariatilor - iar angajatorul sau sucursala la care sunt transferati salariatii - cesionarul - va deschide un nou CIM completand campul destinat datei de incepere a activitatii cu data la care are loc transferul. Transmiterea Revisal se va face de catre cesionar ca in cazul oricarui salariat nou, cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre noul angajat"

daca las aceleasi contract, intocmesc act aditional? decizie? in Revisal va aparea acelasi numar de contract si data pe ambele unitati ?
:offtopic: Interventie moderator

Daca copiati un anumit articol macar faceti si mentionarea sursei de informare ... acelasi lucru v-am spus si eu fara a face copy-paste .

Daca a incetat c.i.m. nu mai are cum sa fie in vigoare acelasi c.i.m. ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare cim monicalirca monicalirca Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema - cum se inregistreaza in Revisal un CIM cesionat? Adica un angajator, de comun acord cu salariatul, ... (vezi toată discuția)
Revisal lili2003stoica lili2003stoica eu am o societate de-abia infiintata prin preluare de personal de la alta societate; as vrea sa stiu cum imim inregistrez in revisal salariatele care au ... (vezi toată discuția)
Legea 67/2006 Filimon Aurel Filimon Aurel Buna.Revin pe forum cu un nou subiect Multumesc anticipat pentru intelegere. E posibil ca de 2-3 saptamani firma sa aiba alti patroni fara ca noi ... (vezi toată discuția)