avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare studii medii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare studii medii

Buna ziua!
O persoana cu studii medii (liceu) poate fi angajata ca muncitor necalificat, cu minimul de 700 ron brut?
Cel mai recent răspuns: cristina29 , utilizator 19:10, 16 Mai 2012
Spre exemplu, daca vreau sa angajez o persoana ca ajutor-ospatar, care are liceul absolvit, dar nu are calificare in ospatarie, pot s-o angajez ca necalificata?
Daca persoana accepta acest post DA.
Pai si indicii (coeficientii) de salarizare nu mai sunt valabili? Stiam ca pt m. calificati si pt cei cu liceul, coeficientul este de 1.2, care se adauga la salariul minim de 700 ron.
Daca vine ITM-ul, nu ma ia la cearta?
Nu mai sunt obligatorii coeficientii de ierarhizare , decat daca sunt prevazuti in ccm aplicabil angajtorului sau in reg.intern al acestuia ...

De la 01.01.2011 nu mai exista CCMN.
Am ametit!
Care este pana la urma salariul minim? Si pot sa aplic acelasi salariu si la un necalificat, si la un contabil, de exemplu?
:O

Alte discuții în legătură

Coeficienti salarizare 2012 dumilor dumilor Pot angaja un ospatar cu un salariu brut de 800 ron sau trebuie sa aplic obligatoriu coeficientii de salarizare? Societatea nu are contract colectiv de munca (vezi toată discuția)
Salariu minim garantat pentru persoane cu studii superioare AncaDDD AncaDDD Buna ziua, Sunt foarte nelamurita intr-o problema si poate ma ajuta cineva. Sunt angajata pe un slariu net de 973 ron. Stiu clar ca salariul minim net ... (vezi toată discuția)
Noua salarizare conf contr colectiv de munca gabi v gabi v Art. 40. - (1) Se stabilesc urmatorii coeficienti minimi de ierarhizare, pentru urmatoarele categorii de salariati: a) muncitori: 1. necalificati = 1, 2. ... (vezi toată discuția)