avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara - calcul exact
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara - calcul exact

Buna ziua! As dori sa stiu exact cum se calculeaza pensia alimentara pentru 1 copil. Conform codului civil, se calculeaza 25% din salariul net. Dar acest calcul se face dupa ce din salariul brut au fost facute toate retinerile (impozite, CAS etc) sau undeva pe parcurs? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ElizaBV , utilizator 14:12, 17 Mai 2012
Pensia de intretinere in cazul unui singur copil se poate stabili pana la 25% din venitul net al parintelui nerezident. Salariul net, este venitul pe care salariatul il primeste in mana dupa scaderea CAS, CASS, Impozitului, somajului si altor obligatii sociale.
Sa inteleg ca cei "pana la 25%" se calculeaza din salariu dupa ce s-au scazut toate celelalte, adica din suma pe care altfel ar trebui sa o primeasca angajatul in mana, nu? Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 16 Mai 2012
ElizaBV, utilizator
Exact.
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pensie intretinere copil catalinmariusmarin catalinmariusmarin In cei 25% din venitul net de ce intra orele suplimentare/prime/ore weekend in conditiile in care nu sunt venituri fixe? (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului lauraandreea1 lauraandreea1 Buna ziua Indemnizatia pentru cresterea copilului reprezinta 75% din venitul net. Intrebarea mea este care venit net? Salariul net pe care il primesti in ... (vezi toată discuția)
Codul de procedură civilă art 729, alin. 2 aplicat incorect: Valiconst Valiconst SITUAȚIE: Ca pensionară am rețineri de la 2 Banci Stiu ca ”Conform Codului de Procedură civilă Art 729, alin. 2: Dacă sunt mai multe urmăriri ... (vezi toată discuția)