avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Calcul pensie intretinere copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Calcul pensie intretinere copil

In cei 25% din venitul net de ce intra orele suplimentare/prime/ore weekend in conditiile in care nu sunt venituri fixe?
Cel mai recent răspuns: IULIA NEDELCU , Consultant resurse umane 10:14, 23 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Pentru ca salariul net se calculeaza astfel:
Salariul de baza + ore suplimentare + sporuri + concedii de odihna (in cazul in care exista) + concedii medicale (in cazul in care exista) = Venit Brut. Din aceste Venit brut se scad contributiile (CAS, CASS) rezultand un VENIT NET. Din acest venit net se scade deducerea persoanala daca exista (in functie de salariu) si rezulta venitul impozabil. Se calculeaza impozitul pe venit si rezulta salariul net.
Din salariul net se fac RETINERILE (poprire, pensie alimentara , sanctiune, garantie etc.).
Sporurile cu caracter permanent conteaza la calculul concediului de odihna, nu conteaza la retinerile din salariu (se iau in calcul toate ore lucrate in program normal + suplimentar s.a.m.d.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La ce salariu se raporteaza sporurile buziladiana buziladiana Salar de baza 762 , salar de incadrare 1074 , sporuri de 75%( conditii deosebite) rezulta 572 si 15% rezulta 114 Cum se justifica diferenta dintre salar de ... (vezi toată discuția)
Deducerile salariale Miha.Miha Miha.Miha Am priceput cam ce e cu ele, dar intrebarea mea este: unde se duc acesti bani? Pentru ca am observat ca de fapt, acesti bani se scad din salarul brut, dupa ... (vezi toată discuția)
Contributiile datorate de persoanele angajate part-time harmonyall's harmonyall's Daca un angajat are salariul net de 900 lei , avand contract de munca part time de 6 ore, la ce salariul aplic CAS si CASS ? Cum stabilesc salariul brut, in ... (vezi toată discuția)