avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... declaratii politie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

declaratii politie

Buna seara,

imi puteti spune in ce termen, conform legii, se iau declaratiile persoanelor implicate in accident (partea nevinovata), accidentul fiind inregistrat la politie? Saptamana trecuta, joi la amiazi, am fost implicata intr-un accident, eu mergand in coloana, din spate am fost lovita de o dacia logan care m-a impins in autoturismul din fata mea. In accident, persoana care a fost in dreapta soferitei din dacia logan a fost accidentata, (lovitura la arcada si mana rupta), s-au facut testele de alcoolemie, s-au luat probe de sange la spital, iar de atunci politia nu mi-a luat declaratia spunand ca au termen 30 dezile. Va rog sa imi spuneti cat de repede care este procedura legala. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ccristinam , utilizator 19:52, 15 Decembrie 2008
In functie de „viteza” pe care o au politistii care au in lucru dosarul respectiv dar nu mai mult de 30 zile) veti fi citata sa va prezentati pt declaratii.
Dar, nu fiti foarte sigura ca sunteti nevinovata – daca vor constata ca nu ati respectat distanta fatza de auto pe care l-ati lovit din culpa celuilalt...
MULTUMESC PENTRU RASPUNS. AR FI CULMEA SA MA GASEASCA VINOVATA, CAND EU ERAM LA O DISTANTA REZONABILA DE CEL DIN FATA, LUCRU DOVEDIT PRIN FAPTUL CA MASINA LUI ESTE UN PIC LOVITA IAR D-RA CARE M-A LOVIT CU DACIA LOGAN ARE O DISTANTA DE APROX. 10 M DE FRANARE PANA LA LOCUL IMPACTULUI CEEA CE DOVEDESTE CA AVEA VITEZA MARE IAR PERSOANA DIN DREAPTA EI ESTE ACCIDENTATA SI MASINA MEA ESTE TARE AVARIATA.
Daca avaria autovehiculului din fatza dv e minora se presupune ca nu veti fi considerata vinovata... dar pt ca nu ati precizat v-am creat emotii, fara sa am aceasta intentie. "Distanta suficienta” prevazuta in codul rutier e considerata a fi de 3 m - din cate am constatat (probabil se iau in calcul mai multe elemente...)
Oricum, in caz de vinovatie ati fi "impartit-o” cu soferita din "Logan”.
Succes in rezolvarea problemelor!
Multumesc din nou. Da, am avut ceva emotii, dar apoi m-am gandit ca toate circumstantele nu ma incrimineaza. Cel mai greu este ca dosarul de dauna nu se poate intocmi, pana nu se finalizeaza procedura legala. Speram ca totusi, sarbatorile sa ne gaseasca cu masina reparata si toate celelalte probleme rezolvate. O sa va spun pe parcurs cum se deruleaza acest incident nefericit. Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu masini la plecarea de pe loc cu o masina parcata pe strada bcpi.in bcpi.in Buna ziua! In seara zile de 4 iulie 2014, am incercat sa plec cu masina din fata blocului unde locuiam impreuna cu alta persoana(in dreapta mea, de fapt ... (vezi toată discuția)
Help catamblin catamblin Am acrosat un bicilist care a iesit fara sa se asigure dupa o strada din partea mea stanga de mers, bicilistul trecand de axul drumului pana la jumatatea benzi ... (vezi toată discuția)
Tamponare fara victime Lara2202 Lara2202 Am fost lovita din spate, eu aflandu-ma pe banda a doua de mers, de o alta masina condusa de o domnisoara. La momentul accidentului eram singura in masina iar ... (vezi toată discuția)