avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident cu masini la plecarea de pe loc cu o masina ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident cu masini la plecarea de pe loc cu o masina parcata pe strada

Buna ziua!
In seara zile de 4 iulie 2014, am incercat sa plec cu masina din fata blocului unde locuiam impreuna cu alta persoana(in dreapta mea, de fapt proprietarul masini).Masina (o dacia solenza)era parcata pe marginea strazi dintre blocuri(strada nu are locuri pentru parcare-se parcheaza si pe o parte si pe cealalta parte a strazi), dar cu partea stanga a masini urcata pe bordura, partea dreapta pe sosea.In incercarea de a cobori si de a pleca de pe loc cu masina, am facut o manevra gresita, m-am speriat cand s-a zgaltait masina(in timp ce cobora pe bordura)si am intrat intr-o alta masina de pe partea opusa mie(un matiz) si din matiz m-a aruncat intr-un jeep(in spatele unui jeep care se afla in fata matizului), iar jeepul a intrat in loganul din fata lui(mentionez ca toate cele 3 masini avariate erau parcate una in fata celeilate, dar jeepul era pe liber, fara frana de mana trasa).Accidentul s-a produs fara victime(MULTUMESC LUI DUMNEZEU)!!! M-am speriat am coborat si eu si insotitorul meu(insotitorul fiind proprietarul masinii), am sunat la politie,politia a venit la fata locului, si ne-a trimis la biroul de constatari accidente(toate s-au petrecut in seara aceleiasi zile-4 iulie 2014).Trecand peste discutiile cu prorietarii masinilor avariate(injurii la adresa vinovatului, reprosuri, etc), am sunat a 2 zi la cei de la Asigurari pt.programare sa ne faca dosarul pt.pagube(mentionez ca masina care a produs accidentul are asigurare rca asirom).luni -07.iulie suntem programati sa ne intalnim pt.constatate daune.Soferul vinovat(adica eu, care sincer va spun nu imi doream astfel de situatie nici in ruptul capului-dar asta e)am primit amenda, puncte penalizare. Intrebarea este ce se intampla de acum incolo cu masinile avariate?asiguratorul ii despagubeste in totalitate?eu am inteles ca sunt dator sa repar masina implicata in accident(dacia), asta e...suport...la ce trebuie sa ma mai astept de acum incolo atat eu ca sofer implicat in accident, cat si proprietarul masinii implicate in accident???
Ultima modificare: Duminică, 6 Iulie 2014
nucu$, utilizator
Cel mai recent răspuns: bcpi.in , utilizator 12:30, 6 Iulie 2014
Ce sa se intample? In principiu dvs. o sa reparati din buzunar Solenza proprietarului, iar Asiguratorul o sa repare celelalte 3 autovehicule ghinioniste. In toata ecuatia, nu stiu ce a scris politia in PV cu privire la Jeep si Logan, caci Jeepul era obligat sa fie asigurat in parcare cu frana de mana trasa si bagat in viteza 1. Dar ma rog, asta nu mai este (oarecum) problema dvs.
Acum ... daca Asiguratorul nu o sa vrea (se poate si asta) sa le repare alora masinile, ei se pot indrepta impotriva dvs. sa le platiti reparatiile (exista posibilitatea asta), urmand ca apoi dvs. sa va indreptati impotriva Asig. in instanta si sa va cereti banii dati celor 3 proprietari (dar va dati seama ce inseamna asta). Poate aveti noroc si Asig. deconteaza reparatiile celor 3 autovehicule avariate.

PS Iar proprietarul Solentei, o sa suporte consecintele greselii de a va fi incredintat volanul, cu pretului asigurari RCA de la anul care vine, pret care probabill va fi mai mare decat valoarea masinii sale. :tooth:
nucu$, utilizator
trandafir2 a scris:

Ce sa se intample? In principiu dvs. o sa reparati din buzunar Solenza proprietarului, iar Asig. o sa repare celelalte 3 autovehicule ghinioniste. In toata ecuatia, nu stiu ce a scris politia in PV cu privire la Jeep si Logan, caci Jeepul era obligat sa fie asigurat in parcare cu frana de mana trasa si bagat in viteza 1. Dar ma rog, asta nu mai este (oarecum) problema dvs.
Acum ... daca Asig. nu o sa vrea (se poate si asta) sa le repare alora masinile, ei se pot indrepta impotriva dvs. sa le platiti reparatiile (exista posibilitatea asta), urmand ca apoi dvs. sa va indreptati impotriva Asiromului in instanta si sa va cereti banii dati celor 3 proprietari (dar va dati seama ce inseamna asta). Poate aveti noroc si Asig. deconteaza reparatiile celor 3 autovehicule avariate.

PS Iar proprietarul Solentei, o sa suporte consecintele greselii de a va fi incredintat volanul, cu pretului asigurari RCA de la anul care vine, pret care probabill va fi mai mare decat valoarea masinii sale. :tooth:

Gresit! In cazul in care Asig. nu doreste despagubirea celor trei, iar acestia va da in judecata, chemati in garantie societatea de asigurare! Atita timp cat aveti o polita rca valabil, societatea de asigurare are obligatia de a repara masinile avariate!
nucu$, utilizator
va multumesc de informatii si pentru timpul acordat pentru a-mi citi patania...ooof...sa vedem ce se mai intampla maine...dupa ce mergem la constatari...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca-culpa comuna? dodo2009 dodo2009 Buna seara, Va rog sa-mi spuneti daca firma de asigurari procedeaza corect si ce pot sa fac eu sa ma apar. Iata situatia: pe 29.12.2010 eram parcat jumatate ... (vezi toată discuția)
Accident rutier MIHAIGODEANU MIHAIGODEANU IN SEARA DE 23 12 2012 LA ORA 18 SI 30 AM CONDUS AUTOTURISMUL MARCA OPEL ASTRA G PE BLD. NICOLAE GRIGORESCU CATRE DIRECTIA LIVIU REBREANU ,AFLANDU-MA ... (vezi toată discuția)
Declaratii politie ccristinam ccristinam Buna seara, imi puteti spune in ce termen, conform legii, se iau declaratiile persoanelor implicate in accident (partea nevinovata), accidentul fiind ... (vezi toată discuția)