avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... suma declarata mai mica decat in realitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

suma declarata mai mica decat in realitate

buna ziua,
ce se intampla daca suma declarata intr-un contract de vanzare-cumparare al unui apartament este mai mica decat in realitate?
sau alfel spus ce patesc ca si vanzator daca ma autodenunt la politie ca suma declarata la notariat este mult mai mica decat cea din realitate?
dar cumparatorul ce pateste daca eu ca si vanzator fac acest autodenunt?
se poate anula contractul de vanzare-cumparare?
multumesc anticipat pt raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: drcri , utilizator 19:55, 16 Mai 2012
Dvs. ca vanzator puteti fi acuzat de evaziune fiscala, avand in vedere ca erati obligat sa platiti impozit pentru intregul pret incasat.
si cumparatorul?
Cumparatorul nu va pati nimic.
dar si cumparatorul declara ca a platit mai putin decat in realitate! si la el este fals in declaratii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie imobil cu contract de vanzare-cumparare cu valoare mai mica decat valoare de grila rockahoolik rockahoolik Buna ziua, As dori sa achizitionez un imobil in otopeni cu suma de 70000 euro, insa am observat o problema cu actele. Imobilul a fost vandut in urma cu ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare cuziamusia cuziamusia 1. daca la incheierea unui contract de vanzare-cumparare a unei locuinte, se declara un pret mai mic decat cel real, se comit delictele de fals in declaratii ... (vezi toată discuția)
Evaziune fiscala sau fals in declaratii ContSters255159 ContSters255159 Am o mica nelamurire care consta in urmatorul fapt: Daca o persoana iti vinde casa din provincie la valoarea de 15000 RON (in 2006)[aproximativ 5000 euro ... (vezi toată discuția)