avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu pentru cresterea copilului

Buna. As dori sa stiu ce contributii se platesc la stat pe perioada concediului de crestere copil ...mie din cate am observat pe fluturas(cadru militar) platesc la fel ca inainte:sorry:, si o a doua intrebare: sotia mea este studenta in ultimul an la facultate.. a nascut in aprilie , eu fiind in ccc pana in noiembrie anul acesta, daca ma intorc mai repede la munca poate sa intre ea in concediu de crestere pt al 2-lea copil??? daca isi alege prima varianta, cea de un an si pana in februarie 2013 se angajeaza va putea beneficia de stimulentul de 500 ron, pana la varsta de 2 ani a copilului???
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!!!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:25, 16 Mai 2012
1. Pe perioada CCC persoana in cauza este asigurata la pensie, sanatate si somaj iar contributiile sunt platite din bugetul de stat de catre Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) cea care plateste indemnizatia pentru CCC.

2. - Daca dvs. sunteti in CCC1 nu vad ce fluturas sa primiti (acesta se primeste numai pentru salariu/solda atunci cand lucrati).
- AJPIS nu emite fluturasi.

3. - Dvs. doriti sa suspendati plata indemnizatie pentru CCC1 si sa reluati activitatea iar sotia sa intre in CCC2 pena la 1 ani si apoi sa beneficieze de stimulentul de insertie.
- Este un caz neprevazut in legislatie (sau nu l-a gasit eu) si de aceea va recomand sa luati legatura cu AJPIS care este competenta sa va dea raspunsul legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii de intrarea tatalui in concediu de crestere copil mikemc mikemc Va rog sa ma ajutati cu o opinie privind urmatoarea situatie: 1. sotia este in concediu de crestere copil cu o durata de 2 ani (pentru primul copil), ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil sorindan24 sorindan24 Am un copil de 8 luni si sotia a inceput serviciul de maxim o luna in conditiile in care copilu implinea 1 an in pe 20 aprilie 2016 iar de curand am aflat ca ... (vezi toată discuția)
Bună ziua sunt în concediu de maternitate. copilul face 2 ani ... Danutzad Danutzad Bună ziua sunt în concediu de maternitate. Copilul face 2 ani în februarie însă am aflat ca sunt însărcinată.ce se întâmplă dacă nu ma întorc la ... (vezi toată discuția)