Buna. As dori sa stiu ce contributii se platesc la stat pe perioada concediului de crestere copil ...mie din cate am observat pe fluturas(cadru militar) platesc la fel ca inainte:sorry:, si o a doua intrebare: sotia mea este studenta in ultimul an la facultate.. a nascut in aprilie , eu fiind in ccc pana in noiembrie anul acesta, daca ma intorc mai repede la munca poate sa intre ea in concediu de crestere pt al 2-lea copil??? daca isi alege prima varianta, cea de un an si pana in februarie 2013 se angajeaza va putea beneficia de stimulentul de 500 ron, pana la varsta de 2 ani a copilului???
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!!!
1. Pe perioada CCC persoana in cauza este asigurata la pensie, sanatate si somaj iar contributiile sunt platite din bugetul de stat de catre Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) cea care plateste indemnizatia pentru CCC.
2. - Daca dvs. sunteti in CCC1 nu vad ce fluturas sa primiti (acesta se primeste numai pentru salariu/solda atunci cand lucrati).
- AJPIS nu emite fluturasi.
3. - Dvs. doriti sa suspendati plata indemnizatie pentru CCC1 si sa reluati activitatea iar sotia sa intre in CCC2 pena la 1 ani si apoi sa beneficieze de stimulentul de insertie.
- Este un caz neprevazut in legislatie (sau nu l-a gasit eu) si de aceea va recomand sa luati legatura cu AJPIS care este competenta sa va dea raspunsul legal.