avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

Am un copil de 8 luni si sotia a inceput serviciul de maxim o luna in conditiile in care copilu implinea 1 an in pe 20 aprilie 2016 iar de curand am aflat ca va mai veni inca un membru al familiei si in conditiile de fata ea nu mai poate beneficia de inca un cencediu neavand cele 12 luni lucrate.Intrebarea este daca pot lua eu la al 2-lea copil 2-3 luni si sa iau si pentru cea mica acea luna care trebuie sa o iau si eu,si am mai citit un comentariu ca se mai da ceva in plus finaciar la al 2-lea copil sau ca sa beneficiezi trebuie sa aiba continuitate un singur parinte.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:19, 16 Decembrie 2015
Ca sa va pot raspunde va rog sa precizati urmatoarele:
- pentru ce varianta de concediu crestere crestere copil (CCC) a optat mama (pana la varsta de 1 an sau de 2 ani a copilului)?
- la ce data a reluat mama activitatea si daca acum mai lucreaza?
- care este data preconizata a nasterii celui de al doilea copil?
A optat pentru varsta de 1 an si a incepun la data 01.11.2015 serviciul iar cel de al doilea copil se va naste pe undeva prin aprile sau incepulul lui mai 2016.
1. - Daca mama copilului a optat pentru CCC1 pana la varsta de 1 an si a reluat activitatea inainte de a implini copilul 1 an atunci beneficiaza de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.
- Daca nu a solicitat acest stimulent il poate solicita si acum.

2. - Daca nasterea copilului are loc in luna mai 2016 atunci cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de CCC2 sunt iunie 2015 - mai 2015.
- In aceste 12 luni mama copilului a beneficiat de CCC1 si apoi de salarii lunare.
- Ambele perioade sunt eligibile pentru a beneficia de CCC2 si indemnizatia aferenta.

3. Daca mama copilului nu direste sa intre in CCC2 atunci o poate face si tatal copilului daca indeplineste conditiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii de intrarea tatalui in concediu de crestere copil mikemc mikemc Va rog sa ma ajutati cu o opinie privind urmatoarea situatie: 1. sotia este in concediu de crestere copil cu o durata de 2 ani (pentru primul copil), ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie si cei 600 lei pentru suprapunere ccc mihaelarizea2005 mihaelarizea2005 BUNA ZIUA! Eu ma aflu in CCC pentru al doilea copil nascut pe 17 iunie 2011, iar primul copil l-am nascut pe 8 februarie 2010, de aici rezulta o suprapunere ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la munca din ccc inainte de 2 ani mmioara mmioara daca am nascut cel de al 2 copil in 29.10.12 si eram in ccc1 iar acuma vreau sa ma intorc la munca incepand cu data 01.03.14 iau stimulent de crestere pana ... (vezi toată discuția)