avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... legea 15/2003
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

legea 15/2003

IN CIT TIMP TREBUIE TERMINATA CONSTRUCTIA PE UN TEREN DOBINDIT CU LEGEA 15?? IN LEGE NU ESTE PRECIZAT.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:21, 15 Decembrie 2008
Se aplica prevederile art.5 din Legea nr.15/2003:
Art. 5.
(1) Beneficiarul terenului pentru construirea unei locuinte proprietate personala este obligat sa inceapa constructia locuintei in termen de un an de la data atribuirii terenului si sa o realizeze cu respectarea prevederilor Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
(2) In cazul nerespectarii conditiilor prevazute la alin. (1), prin hotarare a consiliului local i se retrage beneficiarului dreptul de folosinta asupra terenului atribuit.
manuelito a scris:

IN CIT TIMP TREBUIE TERMINATA CONSTRUCTIA PE UN TEREN DOBINDIT CU LEGEA 15?? IN LEGE NU ESTE PRECIZAT.

Constructia trebuie s-o terminati pana la expirarea valabilitatii autorizatiei de constructie. Legea nr.15/2003 prevede obligativitatea inceperii contructiei in cel mult un an de zile de la data atribuirii terenului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea15/2003 dociuana dociuana buna ziua, am primit un teren in urma legii 15/2003 tot ce am facut pe el a fost un sant sapat pentru temelie si gardul si vreau sa stiu daca statul are voie ... (vezi toată discuția)
Legea15 roxi17 roxi17 Buna ziua...am si eu o nelamurire...am primit o suprafata de teren in folosinta gratuita in baza legii 15 din 2003...din cate am inteles terenul nu se poate ... (vezi toată discuția)
Bună ziua acum 5 ani am obținut un teren în baza legii 15/2003, ... mariusionutvoinea mariusionutvoinea Bună ziua Acum 5 ani am obținut un teren în baza legii 15/2003, concesionat de primăria Tunari în vederea construirii unei locuințe. În 2018 am ... (vezi toată discuția)