avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua Acum 5 ani am obținut un teren în baza ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua Acum 5 ani am obținut un teren în baza legii 15/2003, ...

Bună ziua
Acum 5 ani am obținut un teren în baza legii 15/2003, concesionat de primăria Tunari în vederea construirii unei locuințe. În 2018 am solicitat și obținut autorizație de constructie, însă până la acest moment nu am demarat lucrările. Acum am făcut rost de bani și as dori sa demareze. Intrebari:
1. Dacă obțin o noua autorizație și fac fundația, primăria mai poate sa îmi confiște terenul pentru ca nu am finalizat construcția?
2. Am un termen în care sunt obligat sa finalizez și sa intabuleze construcția?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:26, 30 Decembrie 2020
Legea nr.15/2003
art. 6
(1) Beneficiarul terenului pentru construirea unei locuinţe proprietate personală este obligat să înceapă construcţia locuinţei în termen de un an de la data atribuirii terenuluişi să o realizeze cu respectarea prevederilor Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

(2) În cazul nerespectării condiţiilor prevăzute la alin. (1), prin hotărâre a consiliului local i se retrage beneficiarului dreptul de folosinţă asupra terenului atribuit.
.....
Bună ziua
Legea am citit-o și eu, însă cele 2 articole nu răspund la întrebările mele punctuale : dacă primaria nu mi-a luat încă terenul, ba mai mult îmi eliberează acum autorizație de construcție iar eu ma apuc de construit însă nu termin casa, mai au cum sa îmi ia terenul?
Ultima modificare: Miercuri, 30 Decembrie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
De unde stiti ca nu v-a luat terenul , ati verificat HCL?

Daca nu s-a emis HCL de retragere, atunci casa va trebui constructita in termenul pentru care s-a solicitat autorizatia de constructie. Prelungirea valabilității autorizației se poate acorda o singură dată și pentru o perioadă nu mai mare de 12 luni.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Decembrie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea propetarului unui teren oferit in baza legii nr.15/2003 cristina_flmn cristina_flmn As dori sa stiu daca pentru terenurile acordate tinerilor sub 35 de ani in în baza Legii nr. 15/2003 exista vreo forma legala prin care titularul, dupa ... (vezi toată discuția)
Legea15 roxi17 roxi17 Buna ziua...am si eu o nelamurire...am primit o suprafata de teren in folosinta gratuita in baza legii 15 din 2003...din cate am inteles terenul nu se poate ... (vezi toată discuția)
Legea 15/2003 manuelito manuelito IN CIT TIMP TREBUIE TERMINATA CONSTRUCTIA PE UN TEREN DOBINDIT CU LEGEA 15?? IN LEGE NU ESTE PRECIZAT. (vezi toată discuția)