As dori sa stiu daca pentru terenurile acordate tinerilor sub 35 de ani in în baza Legii nr. 15/2003 exista vreo forma legala prin care titularul, dupa repartizarea terenului ,il poate ceda unei rude de gradul I iar titul de propietate si toate actele inclusiv autorizatia de3 constructie pot fi trecute pe numele celui ce il va primi.
Nu. Transmiterea dreptului de folosinta asupra terenului atribuit in baza legii 15/2003 se transmite doar prin mostenire. Insa, daca beneficiarul a si cumparat terenul de la primarie, tot in baza legii 15/2003, il poate ceda oricui doreste.
Iti multumesc pentru raspuns.Acest teren nu a fost cumparat de la primarie, doar mi-a fost incredintat si se va face titlu de propietate pe el.Insa sunt obligata ca in termen de 5 ani sa am o autorizatie de constructie si sa si incep constructia efectiv.Problema e ca de acest teren nu voi beneficia eu in mod direct ci fratele si as fi preferat sa ii cedez cumva ca toate actele sa fie pe numele lui.de la primarie mi s-a spus ca ar fi o posibilitate doar dupa ce au fost finalizate actele printr-o cedare prin notariat insa nu erau foarte siguri.So....se poate sau nu?
Atentie la termenul de incepere a constructiei, care este de 1 an de la data atriburii terenului, nu de 5 asa cum v-a spus primaria: ART. 5 din legea 15/2003
(1) Beneficiarul terenului pentru construirea unei locuinţe proprietate personală este obligat sa înceapă construcţia locuinţei în termen de un an de la data atribuirii terenului şi sa o realizeze cu respectarea prevederilor Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
(2) În cazul nerespectării condiţiilor prevăzute la alin. (1), prin hotărâre a consiliului local i se retrage beneficiarului dreptul de folosinta asupra terenului atribuit.
De asemenea, art. 8 din lege prevede: Dupa finalizarea construirii locuintei, consiliul local poate hotari, la solicitarea proprietarului locuintei, vanzarea directa catre acesta a terenului respectiv. Pretul de vanzare se stabileste prin expertiza tehnica, intocmita de un expert evaluator autorizat si aprobata de consiliul local.
Avand in vedere faptul ca darea in folosinta a terenului este strict personala, este de preferat sa asteptati edificarea constructiei pentru a primi titlu de proprietate pentru teren si apoi sa-l puteti instraina, impreuna cu casa, catre frate, respectand forma autentica.
Legea15
roxi17
Buna ziua...am si eu o nelamurire...am primit o suprafata de teren in folosinta gratuita in baza legii 15 din 2003...din cate am inteles terenul nu se poate ... (vezi toată discuția)