avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Posibila problema retrageri minime teren (limita ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Posibila problema retrageri minime teren (limita edificabil)

In primul rand imi cer scuze ca nu utilizez un limbaj de specialitate in aceasta problema.

Am doua parcele mici de teren una langa cealalta - cea din dreapta (pe care doresc sa construiesc o casa) are 306mp (deschidere 14m), POT 30% cu limite 6m in fata si in spate, si 4m limita la stanga (unde este terenul nr.2) si 3m limita dreapta. Cel de-al doilea teren (in stanga celuilalt) are doar 119mp si are POT 5% (considerat spatiu verde agrement in PUZ). Ambele terenuri sunt in proprietatea mea. As vrea sa stiu daca pot construi chiar pe limita din stanga a terenului cu POT30% (cel mai mare) adica exact la hotarul cu terenul din stanga cu POT5%. Stiu ca in mod normal un vecin poate da o declaratie la notar cum ca este de acord cu construirea la hotar/calcan, dar in acest caz se intampla 2 lucruri diferite:
1). terenul din stanga este al meu (ar insemna sa-mi dau eu mie dreptul)
2). terenul mic (din stanga) este totusi considerat in PUZ ca spatiu verde/agrement si ma gandesc sa nu fie legi speciale, etc

Ce variante am? Pot sa construiesc chiar pe hotar? Este necesar PUD?
Si o alta intrebare: daca in PUZ terenul mic face parte dintr-unul mai mare si sunt considerate spatiu verde/agrement eu pot sa am gardul meu care sa imi inconjoare ambele proprietati?

Va multumesc

Alte discuții în legătură

Legea constructiei case in calcan hy_tita hy_tita buna ziua, Am si eu o problema de doua luni am depus o cerere pentru eliberarea unui certificat de urbanism pentru constructie locuinta in sectorul 5. Ieri ... (vezi toată discuția)
Constructie casa alina_vi alina_vi Am un teren de 150 mp in Bucuresti, si as dori sa construiesc o casa pe el. Mentionez ca terenul are doua iesiri ( la doua strazi) este pe colt. Am voie sa ... (vezi toată discuția)
Constructie pe teren in litigiu zadryana zadryana buna ziua, vreau sa incep constructia unei case pe un teren care are latimea de 9.75 metri. din aceasta latime, 1,5 metri se afla in litigiu cu vecinul. ... (vezi toată discuția)