Am o intrebare la d-voastra referitoare la acordarea pensiei de urmas.
Un caz nefericit: sotul unei prietene a decedat luna trecuta. Are doua fete, una de 9 ani si una de 21 ani, studenta. La solicitarea pensiei de urmas, mamei i s-a spus ca fetele nu au dreptul deoarece tatal decedat nu a avut vechime in munca decat 16 ani, nu 17 cat este minimul. Aceasta este legea? Copiii nu primesc nici un sprijin daca au ramas orfani?
Va multumesc!
1. In functie de varsta la data decesului trebuie sa aiba un anumit stagiu de cotizare la pensie pentru a putea beneficia de o pensie si, implicit, copii de pensie de urmas.
2. Ramane ca mama sa se adreseze Primariei pentru a vedea daca familia indeplineste conditiile pentru a beneficia de un ajutor social lunar.
1. Conform Legii 263/2010 la varsta de 44 de ani trebuia sa aiba 17 ani stagiu de cotizare la pensie pentru a fi putut macar sa i se calculeze o pensie de invaliditate (singura care i s-ar fi putut calcula la varsta sa).
2. - Pensia de urmas se primeste numai in conditiile legii.
- In raspunsul meu precedent v-am spus ca exista posibilitatea legala a unui ajutor social dar trebuie sa se adreseze Primariei.
Pensie urmas copii mici
goby
Buna ziua,
Tatal in varsta de 32 de ani a decedat. IN momentul decesului tatal primea ajutor social, nu a avut niciodata serviciu.Cei doi copii minori, de 3 ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas
marystanga
Buna ziua am vazut pe forum o gramada de intrebari despre pensia de urmas si as dori sa imi spune-ti si mie daca doua minore ramase fara tatal lor pot ... (vezi toată discuția)