avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pre-contract vanzare cumparare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pre-contract vanzare cumparare apartament

Buna seara,

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu urmatoarea problema: am platit un avans de 500 euro pe baza unui pre-contract facut de agentia imobiliara pentru un apartament, dupa care vanzatorul s-a razgandit, ce pot face in situatia asta?
trebuie sa ne dea dublul sumei platite in avans.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:07, 16 Mai 2012
buna seara
daca pre contractul este autentificat de notar este titlu executoriu asa ca aveti o seansa daca nu ....agentia imobiliara .
bafta
Depinde ce clauze ati stipulat in acel contract. Dupa cat am inteles este facut sub semnatura privata, nu autentic, daca nu va intelegeti amiabil trebuie sa mergeti in instanta.
Va puteti judeca.
In caz contrar nu veti obtine nimic decat daca va plateste de buna voie.
este stipulat in cazul in care se razgandeste vanzatorul va plati cumparatorului dublul sumei primite in avans, in cazul in care de buna voie nu vrea sa ne dea banii, putem sa o dam in judecata, contractul este facut de agentie, nu la notar.

Va multumesc!
Puteti sa l dati in judecata. Succes! Daca I'l incheiati in forma autentica era titlu executoriu si se nota si la cartea funciara aceasta promisiune.

Alte discuții în legătură

Pacaliti de agentia imobiliara mihaela_andrei25 mihaela_andrei25 Am incheiat un antecontract pentru cumpararea unui apartament la o agentie imobiliara in urma caruia am dat un avans de 1000euro, urmand ca in termen de 30 de ... (vezi toată discuția)
Antecontact de vanzare cumparea violetabadea violetabadea Buna. Am si eu o intrebare: a mai avut cineva o actiune prin care vanzatorul sa fie obligat la plata dublului avansului dat de cumparator ca sanctiune a ... (vezi toată discuția)
Precontract de vanzare cumparare, nerespecat de catre vanzator tyby82 tyby82 In decembrie 2004 mama mea a incheiat un precontract de v-c (pe contract scrie ca este cu titlu executoriu), pentru cumpararea unui teren. S-a platit un ... (vezi toată discuția)