avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua !! vreau si eu o lamurire. parinti la sotia mea au murit .Ea mai are o sora care traieste ,si a avut un frate care este mort ,dar a ramas in urma lui 3 copii.Ei nu au participat de loc la ingrijirea bunicilor lor care au fost mobilizati la pat mult timp.Acum sotia mea vrea sa mosteneasca casa.Pe casa nu este contract ,decat o autorizatie de constructie.Sora sotiei mele este de acord cu mostenirea.Intrebarea este;daca nepotii au drept la mostenire;-daca autorizatia de constructie este valabila pentru a intocmi un contract si intabularea pe casa;-cum sa incepem demersurile necesare. Va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: viorelmuresan , utilizator 10:06, 17 Mai 2012
Pe numele cui este autorizatia de constructie? Procesul verbal de receptie I'l aveti? Acestea sunt actele casei. Pe teren cine este proprietar? Defuncta?
Cei 3 nepoti au drept la mostenire , ei vine prin reprezentare la mostenirea bunicii.
Trebuie dezbatuta succesiunea altfel nu puteti avea un titlu valabil de proprietate.
Autorizatia este pe numele defunctului,si proces verbal de receptie nu avem,iar pe teren nu este nici un act de proprietate casa fiind situata la tara
Trebuie dezbatuta succesiunea.dar va trebuie acte de proprietate pe teren, cum a fost achizitionat terenul?
Terenul a fost al tatalui defunctului dar nu avem nici un act de proprietate .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dare teren în folosință CorIrina CorIrina Există un titlu de proprietate pe un defunct cu o suprafață de teren. Soția defunctului trăiește și vrea să îi dea nepotului în folosință o ... (vezi toată discuția)
Despre dezbatere moștenire - acte proprietate Andrei300 Andrei300 Bună ziua,am o întrebare dacă mă puteți ajuta va rog frumos. Locuiesc cu părinții (de 35 de ani )în casa unchiului tatălui meu.Unchi care a murit de 3 ... (vezi toată discuția)
Succesiune buna ziua, tata a decedat in mai 2021 si noi copii ... cristika cristika Succesiune Buna ziua, tata a decedat in mai 2021 si noi copii si mama(sotia defunctului) am deschis dezbaterea succesiunii. Tata a fost casatorit cu mama 51 ... (vezi toată discuția)