avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune Buna ziua, tata a decedat in mai 2021 si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune Buna ziua, tata a decedat in mai 2021 si noi copii ...

Succesiune
Buna ziua, tata a decedat in mai 2021 si noi copii si mama(sotia defunctului) am deschis dezbaterea succesiunii. Tata a fost casatorit cu mama 51 ani. Toate bunurile adica o casa, o anexa si terenurile sunt conform titlului de proprietate pe numele lui tata. Saptamana viitoare probabil vom fi programati pentru dezbaterea succesiunii la notar. Pentru ceva informatii la ce sa ne asteptam noi mostenitorii-2 fii si sotia defunctului? Care vor fi cotele parti? Cum este bine sa procedam. Acolo traieste acum intruna din case fratele meu cu sotia lui si in anexa mama mea. Noi vrem ca casa sa ramana fratelui meu iar anexa sa ramana mamei, urmand ca dupa aceea cand nu va mai fi mama sa-mi revina mie (celalalt copil al defunctului). Sa acceptam in prima faza mostenirea cu cotele parti, urmand ca dupa aceea cand va deceda mama sa facem partajul? Va multumesc pentru eventuale sfaturi.
Cel mai recent răspuns: cristika , utilizator 09:02, 12 Noiembrie 2022
Titlu de proprietate este doar pentru terenuri.
Pentru construcții ar trebui sa aveți autorizație de construire.
Construcțiile nu au fost ridicate în timpul căsătoriei cu mama?
Notarul ia act de vointa dvs.
Variantele sunt nenumărate.
Cumnata dvs ce poziție are? Ca de obicei nurorile doresc sa fie trecute și ele.
Constructiile sunt de pe timpul bunicilor 1940 si pentru acestea am primit o adeverinta de la primarie.

raluk0207 a scris:

Titlu de proprietate este doar pentru terenuri.
Pentru construcții ar trebui sa aveți autorizație de construire.
Construcțiile nu au fost ridicate în timpul căsătoriei cu mama?
Notarul ia act de vointa dvs.
Variantele sunt nenumărate.
Cumnata dvs ce poziție are? Ca de obicei nurorile doresc sa fie trecute și ele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)
Care sunt cotele aferente unei succesiuni Duca22 Duca22 Buna ziua, Care sunt cotele aferente unei succesiuni pentru 2 frati in cazul in care exista doar : 1 Certificat mostenitor fratele 1 - din 1985 dupa tata ... (vezi toată discuția)
Casa parinteasca luiza44 luiza44 sunt un pachet de nervi am umblat din notar in notar si fiecare are varianta lui....... va rog frumos sa ma lamuriti in urmatoarea problema, tata a ... (vezi toată discuția)