In cazul in care executorul a emis somatie de plata pentru o suma de 2000 lei + cheltuieli de judecata si aceasta somatie a fost anulata de instanta de judecata , admitand contestatia la executare, ce urmeaza sa faca in continuare executorul judecatoresc, mai ales ca am cerut ca eu sa platesc in rate acest debit, dar el refuza, insistand pe executarea silita a locuintei mele, unde parintii mei au drept prin contract de vanzare cumparare a locuintei, de uzufruct.Rog temeiuri juridice in raspunsurile dumneavoastra, pentru care va multumesc.Rog raspuns cat mai urgent.
C.pr.civ.,ART. 404^2
(1) In cazul in care instanta judecatoreasca a desfiintat titlul executoriu sau actele de executare, la cererea celui interesat, va dispune, prin aceeasi hotarare, si asupra restabilirii situatiei anterioare executarii.
ART. 404^1
(1) In toate cazurile in care se desfiinteaza titlul executoriu sau insasi executarea silita, cel interesat are dreptul la intoarcerea executarii, prin restabilirea situatiei anterioare acesteia.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Executarea sentintei
desepe01
Doresc sa aflu, daca asupra unei sentinta irevocabile, prin care am castigat niste drepturi salariale, care au si fost platite deja de ordonatorul principal ... (vezi toată discuția)