avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita-rog raspuns urgent
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita-rog raspuns urgent

In cazul in care executorul a emis somatie de plata pentru o suma de 2000 lei + cheltuieli de judecata si aceasta somatie a fost anulata de instanta de judecata , admitand contestatia la executare, ce urmeaza sa faca in continuare executorul judecatoresc, mai ales ca am cerut ca eu sa platesc in rate acest debit, dar el refuza, insistand pe executarea silita a locuintei mele, unde parintii mei au drept prin contract de vanzare cumparare a locuintei, de uzufruct.Rog temeiuri juridice in raspunsurile dumneavoastra, pentru care va multumesc.Rog raspuns cat mai urgent.
Cel mai recent răspuns: adin67 , utilizator 21:49, 16 Mai 2012
Daca instanta a hotarat sa nu platiti in acest moment nu platiti.

Pentru restul aspectelor trebuie analizata hotararea de un avocat.
Va cautati un avocat in localitatea dvs. sa analizeze hotararea instantei.
C.pr.civ.,ART. 404^2
(1) In cazul in care instanta judecatoreasca a desfiintat titlul executoriu sau actele de executare, la cererea celui interesat, va dispune, prin aceeasi hotarare, si asupra restabilirii situatiei anterioare executarii.

ART. 404^1
(1) In toate cazurile in care se desfiinteaza titlul executoriu sau insasi executarea silita, cel interesat are dreptul la intoarcerea executarii, prin restabilirea situatiei anterioare acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea sentintei desepe01 desepe01 Doresc sa aflu, daca asupra unei sentinta irevocabile, prin care am castigat niste drepturi salariale, care au si fost platite deja de ordonatorul principal ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare admisa dupa adjudecare ContSters241638 ContSters241638 Sunt interesat de un apartament scos la licitatie in data de 18.04.2013, am sunat executorul si mi-a explicat pasii ce trebuiesc urmati si de asemenea ca nu ... (vezi toată discuția)
Executare silita- blocare conturi stf_stf stf_stf buna ziua am fost executat silit si mi-au fost blocat contul bancar .Am depus contestatie la executare si am urmatoarea intrebare: daca platesc suma din ... (vezi toată discuția)