avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... hidroizolatie bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

hidroizolatie bloc

Buna seara!
Am urmatoarea situatie: locuiesc intr-un bloc de 10 etaje , avand apartamentul pe colt.
Sunt curios daca vecinii mei de pe tronsonul interior trebuie sa contribuie financiar la izolarea zidului din capatul blocului?
Deasemenea va rog sa-mi spuneti daca in cazul unui contract dintre asociatie si o firma, suma provenita din chirie se foloseste de catre asocatie, avand in vedere nr de proprietari sau se tine cont de suprafata? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Laurentiu11 , utilizator 00:08, 17 Decembrie 2008
1. Daca hidroizolatia se face in exterior, peretele exterior fiind proprietate comuna, cheltuiala se imparte la cota-parte.
2. Chiria obtinuta de asociatie nu se imparte nicicum, ea intra in fondul de reparatii si cu suma adunata sau cu o parte din ea se fac diferite lucrari de intretinere sau reparatii ale proprietatii comune.
In cazul Dv., daca asociatia incaseaza chirie, atunci din aceasta poate plati hidroizolatia de care aveti nevoie in dreptul apartamentului Dv.
Toti proprietarii scarii respective trebuie sa contribuie la cheltuielile de izolarea zidului exterior proportional cu suprafata utila (pe baza careia se calculeaza cota indiviza) a fiecarui apartament.
Sumele obtinute din chirii se folosesc in primul rand pentru reparatii dar si pentru alte cheltuieli administrative conform legii si hotararii adunarii generale. La noi aceste sume se inregistreaza in casa sau banca pe masura incasarii si se evidentiaza intr-un registru unde mai sunt si alte fonduri. Trimestrial aceste sume le adunam si le repartizam in registrul de evidenta a fondului de reparatii pe fiecare proprietar in parte in functie de suprafata utila la care de obicei se calculeaza cheltuielile de intretinere, reparatii, etc.
Atunci cand se face o reparatie, costul acesteia se imparte in acelasi mod pe fiecare apartament si proprietarii platesc eventual numai diferenta.
Ultima modificare: Luni, 15 Decembrie 2008
Adriantot, moderator
Multumesc!
domnule adriantot,
nu vi s-ar parea normal ca izolarea sa fie facuta la nivel de bloc/scara, astfel incit sa nu apara discutii intre vecini cu privire la aceasta izolare. asa se va ridica saptamina viitoare un alt vecin cu aceeasi pretentie, peste doua saptamini un altul, etc.
dealtfel, pentru o asemenea lucrare (din cite cunosc) este necesara si autorizatie de la primarie. si este mai normal si mai economic ca reabilitarea termica sa fie facuta la nivel de bloc, prin programul oferit de stat, prin care cheltuiala se imparte in 3 : asociatie, primarie si stat (prin fonduri europene, daca nu ma insel)
felix34 a scris:

domnule adriantot,
nu vi s-ar parea normal ca izolarea sa fie facuta la nivel de bloc/scara, astfel incit sa nu apara discutii intre vecini cu privire la aceasta izolare. asa se va ridica saptamina viitoare un alt vecin cu aceeasi pretentie, peste doua saptamini un altul, etc.
dealtfel, pentru o asemenea lucrare (din cite cunosc) este necesara si autorizatie de la primarie. si este mai normal si mai economic ca reabilitarea termica sa fie facuta la nivel de bloc, prin programul oferit de stat, prin care cheltuiala se imparte in 3 : asociatie, primarie si stat (prin fonduri europene, daca nu ma insel)

De acord cu dv. Numai ca intrebarea era cine participa la izolarea unui perete. Eu nu pot sa-i raspund celui care a intrebat cum se suporta cheltuiala respectiva spunandu-i ca trebuia sa izoleze toti peretii. Nu mai zic de programul de reabilitare termica sau de autorizatiile necesare deoarece nu ne-a intrebat omul aceste lucruri.

Alte discuții în legătură

Balconul este parte comuna ? cine plateste reparatiile ? cristel52 cristel52 Stau la et, 10 si am hotarat sa izolez terasa cu polistiren extrudat pe toata suprafata corespunzatoare ap; meu. Initial presedintele asociatiei de locatari ... (vezi toată discuția)
Izolare termica a apartamentului geta5 geta5 Locuiesc pe scara A intr-un bloc cu 4 scari, scarile A si D au cite 10 apartamente (apartamente cu 3 si 4 camere) si scarile B si C au cite 20 apartamente ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari-spatii comune iuliaiulia1501 iuliaiulia1501 As vrea sa aflu daca un perete exterior al apartamentului proprietate personala este considerat spatiu comun avand in vedere cheltuielile pentru izolare ... (vezi toată discuția)