avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 276 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA anularea inregistrarii ca platitor de tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

anularea inregistrarii ca platitor de tva

Vrem sa achizitionam o societate care este inregistrata ca platitor de tva, cu schimbarea actionariatului si a administratorului si ni s-a spus de la finante ca societatea nu va mai fii platitoare de tva. Mentionam ca societatea are tva de recuperat de 2.800 lei, nu este o suma mare, dar intrebarile mele sunt: cum inchid soldul contului 4424 si in ce temei legal societatea isi pierde calitatea de platitor de tva?
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 19:51, 17 Mai 2012
nu exista temei legal pentru anularea codului de tva la schimbarea actionaratului, daca societatea isi respecta toate obligatiile prevazute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza tva analici analici Daca o firma este pe pierdere TVA 4426 si TVA 4427 trebuie sa aiba sold? (vezi toată discuția)
Inchidere firma; situatie cont de tva mihaelagabriela mihaelagabriela Buna ziua!va rog respectuos un raspuns la intrebarea mea. Suntem o societate neplatitoare de tva(tva anulat din oficiu in anul 2012 luna august) in prezent ... (vezi toată discuția)
Note inchidere tva nefertiti_g nefertiti_g buna ziua, avem urmatoarea situatie: luna martie tva de plata 4000 lei (neplatit pana in prezent),luna apr tva de recuperat-50.000 lei. ar trebui ca softul ... (vezi toată discuția)