avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Note inchidere TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Note inchidere TVA

buna ziua,

avem urmatoarea situatie: luna martie tva de plata 4000 lei (neplatit pana in prezent),luna apr tva de recuperat-50.000 lei.
ar trebui ca softul sa inchida tva-ul astfel incat la apr sa apara sold doar pe 4424-46.000 lei?

multumesc,

Cel mai recent răspuns: nefertiti_g , utilizator 20:27, 27 Mai 2014
Da, potrivit Ordin 3055/2009:

Contul 4424 "Taxa pe valoarea adăugată de recuperat"
Cu ajutorul acestui cont se ţine evidenţa taxei pe valoarea adăugată de recuperat de la bugetul statului.
Contul 4424 "Taxa pe valoarea adăugată de recuperat" este un cont de activ.
În debitul contului 4424 "Taxa pe valoarea adăugată de recuperat" se înregistrează:
- diferenţele rezultate la sfârşitul perioadei între taxa pe valoarea adăugată deductibilă mai mare (4426) şi taxa pe valoarea adăugată colectată (4427).
În creditul contului 4424 "Taxa pe valoarea adăugată de recuperat" se înregistrează:
- taxa pe valoarea adăugată încasată de la bugetul statului (512);
- taxa pe valoarea adăugată de recuperat compensată în perioadele următoare cu taxa pe valoarea adăugată de plată (4423) sau cu alte taxe şi impozite, potrivit legii.
Soldul contului reprezintă taxa pe valoarea adăugată de recuperat de la bugetul statului.

Soldul 4424 va trebui sa corespunda si cu D300. Daca programul nu opereaza automat va trebui sa inregistrati manual.
Va multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere firma; situatie cont de tva mihaelagabriela mihaelagabriela Buna ziua!va rog respectuos un raspuns la intrebarea mea. Suntem o societate neplatitoare de tva(tva anulat din oficiu in anul 2012 luna august) in prezent ... (vezi toată discuția)
Inchidere sold final debitor tva deductibila ceauranuc ceauranuc Buna ziua, va rog sa ma ajutati! Am sold final debitor la 4426=0.40 lei. Am incercat sa regularizez cu nota 473=4426, nu imi face regularizarea, de altfel ... (vezi toată discuția)