avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Inchidere sold final debitor TVA deductibila
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Inchidere sold final debitor TVA deductibila

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati! Am sold final debitor la 4426=0.40 lei. Am incercat sa regularizez cu nota 473=4426, nu imi face regularizarea, de altfel saga imi spune ca daca lucrez direct cu conturi de TVA s-ar putea sa imi eronez jurnalul. Mentionez ca vin cu suma asta din iulie 2012, iar acum imi da eroare la bilantul 30.06. #-o
Cel mai recent răspuns: daniela125 , utilizator 14:43, 22 Octombrie 2013
Buna ziua,

Conf. OMFP 3055,

Contul 4426 "Taxa pe valoarea adaugata deductibila"
Cu ajutorul acestui cont se Tine evidenTa taxei pe valoarea adaugata deductibila, potrivit
legii.
Contul 4426 "Taxa pe valoarea adaugata deductibila" este un cont de activ.
În debitul contului 4426 "Taxa pe valoarea adaugata deductibila" se înregistreaza:
- sumele reprezentând taxa pe valoarea adaugata deductibila potrivit legii (401, 404,
451, 453, 512 sau 4427 în cazul în care se aplica taxare inversa);
- sumele reprezentând ajustari ale taxei pe valoarea adaugata deductibile aferente
bunurilor de capital, în favoarea persoanei impozabile, potrivit legii;
- sumele reprezentând ajustari ale taxei pe valoarea adaugata deductibile pentru
achizitiile de bunuri si servicii, altele decât bunurile de capital, în favoarea persoanei
impozabile, potrivit legii.
În creditul contului 4426 "Taxa pe valoarea adaugata deductibila" se înregistreaza:
- sumele compensate la sfârsitul perioadei din taxa pe valoarea adaugata colectata
(4427);
- diferentele rezultate la sfârsitul perioadei între taxa pe valoarea adaugata deductibila
mai mare si taxa pe valoarea adaugata colectata (4424);
- taxa pe valoarea adaugata devenita nedeductibila prin aplicarea pro-rata (635);
- regularizarea taxei pe valoarea adaugata aferente avansurilor, sau a facturilor partiale
emise, potrivit legii;
- ajustarea bazei impozabile la beneficiar si sumele ce rezulta din corectarea facturilor
sau a altor documente care tin loc de facturi, în cazurile prevazute de lege;
- ajustarea taxei pe valoarea adaugata deductibile pentru achizitiile de bunuri si
servicii, altele decât bunurile de capital, în favoarea bugetului de stat, potrivit legii;
- ajustarea taxei pe valoarea adaugata deductibile aferente bunurilor de capital în
favoarea bugetului de stat, potrivit legii.
La sfârsitul perioadei, contul nu prezinta sold.

Deci trebuia inchis fie prin 4427 , fie prin 4424, dupa caz
Multumesc de raspuns, mi-a fost de ajutor.
buna, eu tot nu reusesc sa il inchid ! :((

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Note inchidere tva nefertiti_g nefertiti_g buna ziua, avem urmatoarea situatie: luna martie tva de plata 4000 lei (neplatit pana in prezent),luna apr tva de recuperat-50.000 lei. ar trebui ca softul ... (vezi toată discuția)
Ajustare tva la casare mijloace fixe romicichi romicichi buna ziua. Am casat in septembrie 2009 un camion care a intrat in ianuarie 2007,avand urmatoarele date: valoare inventar=8500(7143+1357-TVA), amortizare in ... (vezi toată discuția)