avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Judecarea cauzei in lipsa partilor, intampinare ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Judecarea cauzei in lipsa partilor, intampinare trimisa prin fax

1) in cazul in care atit reclamantul dar si paratul solicita si judecarea in lipsa conform art.
242 alin 2, dar nici una din parti nu se prezinta la termen se suspenda sau nu cauza ?

2) Are voie paratul sa trimita intimpinarea la instanta prin fax cu o zi inainte de termen ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:16, 29 Martie 2014
Nu se suspenda cauza, daca judecata are loc in lipsa , conform art. 242 alin 2 atunci cand cel putin una dintre parti a solicitat judecarea in lipsa,cu atat mai mult daca au cerut ambele parti acest lucru se va tine cont de solicitarea partilor.
Intampinarea se depune cu cel putin 5 zile inainte de infatisare, insa si cu o zi inainte de termen ar fi in regula , fiindca va ajunge in timp util , prin fax. Se poate depune chiar si in ziua judecatii.
Ultima modificare: Joi, 17 Mai 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Da dar CPC spune cu 5 zile inainte daca e prin posta si cu 2 zile inainte daca e depusa la registratura nu se mentioneaza nimic de fax cu o zi inainte de termen.
Referitor sa o depui la termen multi grefieri refuza sa o primeasca inainte de sosirea instantei chiar daca le explici ca a intervenit o urgenta si nu poti astepta sa fii strigat la ordine sa o depui. Procedeaza corect sau nu acesti grefieri.?
Ori depuneti actele la registratura, ori asteptati sa inceapa sedinta si strigati cauza la amanare si atunci le depuneti.
Nu e vorba de mine. Parata a trimis prin fax cu o zi inainte de termen intimpinarea si aceea nici macar completa numai 2 pagini caci s-a intrerupt legatura. Si m-am trezit asa cu ea la dosar. ARE VOIE ?
Si apoi daca te lasa sa o depui cu o zi inainte prin fax pe motivul ca ajunge in timp util atunci de ce nu te lasa sa o depui la grefier inainte de a veni instanta in cazul in care apare o urgenta si nu mai poti astepta nici sa soliciti aminare si sa o depui atunci.

Alte discuții în legătură

Consilier juridic debutant - ce fac in instanta? paneu paneu Buna seara! De curand m-am angajat ca si consilier juridic la o societate comerciala. Peste cateva zile urmeaza sa reprezint societatea in fata instantei si ... (vezi toată discuția)
Judecarea in lipsa ContSters183043 ContSters183043 Ce trebuie sa fac daca doresc ca procesul sa se judece fara ca eu sa particip? (vezi toată discuția)
Cand se face repartizarea aleatorie, in raport de data introducerii actiunii? aidu aidu dosarele se repartizeaza aleator in Ecris in ziua inregistrarii cererii de chemare in judecata?? Insa pe situl Tribunalului, desi dosarul a fost inregistrat ... (vezi toată discuția)