avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... calcul pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

calcul pensie alimentara

buna ziua.am si eu o intrebare:fratele meu plateste pensie alimentara pentru cei 2 copii suma de 150 euro,deoarece lucra in strainatate.din luna februarie,acesta s a reintors in tara.aici nu munceste,nu realizeaza nici un venit deocamdata,deci nu isi m ai poate permite plata aceleasi sume.a depus cerere in instanta pentru micsorare pensie alimentara.cum se calculeaza acum valoarea pensiei alimentare?cit la suta din ce?din minimul pe economie?
va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 08:21, 18 Mai 2012
Se va avea in vedere salariul minim pe economie.
Se va stabili o pensie de intretinere de pana la 33% din salariul minim net pe economie. Se poate stabili chiar si 100 de lei pentru ambii copii, depinde de instanta.
Ultima modificare: Joi, 17 Mai 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
33% din salariul minim pe economie.
am inteles.banuiesc ca se va termina de la primul termen atita timp cat s au depus toate actele necesare si ca nu ar fi nevoie sa apelez la serviciile unui avocat.
Trebuie sa aveti o cerere foarte bine facuta pentru a obtine o pensie cat mai mica

Alte discuții în legătură

Micsorare pensie alimentara floryflori33 floryflori33 buna ziua.fratele meu a inaintat o cerere de micsorare pensie alim,pentru cei 2 copii,deoarece momentan nu mai realizeaza venituri si nu si putea sa si ... (vezi toată discuția)
Reducere pensie intretinere sofia_12 sofia_12 Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Din 2011 exista o Hotarare prin care s-a stabilit ca si pensie de intretinere un procent de 33% din venitul net ... (vezi toată discuția)
Cum se stabilește pensia de întreținere pentru un minor când părintele debitor nu are venituri și mai are doi copii în întreținere? nyusziful nyusziful Buna ziua, Cum se stabileste pensia de intretinere in acest caz: o mama are 3 copii, fiecare din casnicii diferite. Doi copii se afla in intretinerea ei, cu ... (vezi toată discuția)