avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... micsorare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

micsorare pensie alimentara

buna ziua.fratele meu a inaintat o cerere de micsorare pensie alim,pentru cei 2 copii,deoarece momentan nu mai realizeaza venituri si nu si putea sa si permita plata sumei de 150e lunar.astazi a fost al doilea termen,si ultimul de fapt,in care s a hotarit micsorarea pensiei de la 150 e la 230 lei.intrebarea mea este,tinind cont de faptul ca nu realizeaza venituri,cum s a calculat aceasta suma?
Cel mai recent răspuns: floryflori33 , utilizator 16:00, 16 Iunie 2012
Pensia a fost stabilita in functie de venitul minim pe economie actual care este de 700 lei.
Procentul maximal de 33 % ( 16.5 % pentru ficare copil) s-a raportat la venitul minim pe economie, ceea ce inseamna 33% din 700 = 230 lei.
va multumesc pt raspuns.deci s a calculat din salariul minim brut...
este normal sa se calculeze din brut,si nu din salariul net minim pe economie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara caliana caliana Buna ziua, am 2 copii minori in intretinere, dupa divort, fostului sot i s-a stabilit o pensie alimentara de 90 de lei(in anul 2003),mai tarziu acesta a plecat ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ContSters159553 ContSters159553 buna ziua, fostului sot i s-a stabilit 33% din salariul minim pe economie pensie alimentara pentru cei doi copii ai nostri.eu am primit prin mandat postal ... (vezi toată discuția)
Majorarea pensiei de inretinere nelu2000 nelu2000 buna ziua! in ianuarie 2010 am castigat divortul ,in cere istantza mia aincredintat copilul si fosta, a fost oligata la la platirea unei pensi la salariul ... (vezi toată discuția)