avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 361 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... datornic la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

datornic la mostenire

Am constatat ca defunctul avea o datorie la banca, din 2005. Trebuie s-o suport eu, in calitate de mostenitor, acum, in 2012 ??

Adica, fiind datorie din 2005, nu s-a prescris in 3 ani ? In plus, banca avea o cesiune pe drepturile salariale ale defunctului, deci ar trebui suportata de angajator ?
Cel mai recent răspuns: ContSters61389 , utilizator 14:13, 17 Mai 2012
Daca nu s-au intocmit acte de intrerupere a prescriptiei aceasta s-ar fi implinit in 2008.
avvalentina a scris:

Daca nu s-au intocmit acte de intrerupere a prescriptiei aceasta s-ar fi implinit in 2008.

Adica, daca banca NU are stiinta de existenta mostenitorilor/dezbaterii de mostenire, ramane cu PAGUBA ?? Interesant, dar este adevarat ?

Daca mostenitorii NU declara pasivul datoriei in masa succesorala, banca ramane cu paguba? Ar fi prea simplu si parca, totusi, incorect.
Banca isi poate recupera banii de la mostenitori.
Daca nu sunt mostenitor devine proprietar statul.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Banca isi poate recupera banii de la mostenitori.
Daca nu sunt mostenitor devine proprietar statul.

Eu nu am stiut de aceasta datorie atunci cand s-a facut dezbaterea de succesiune, in 2005. Am aflat acum, cu totul intamplator, din niste hartii mai vechi. Sunt total nedumerit! Ce ar trebui sa fac?

Sa ignor actul pur si simplu sau sa iau legatura cu banca !? Datoria nu s-a prescris, totusi? Daca nu iau legatura cu banca, atunci pot fi acuzat ca am ascuns existenta pasivului in masa succesorala?

Situatia este extrem de confuza, va rog sa-mi dati un sfat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor in legatura cu ratele unui decedat Alex0M Alex0M As dori si eu niste sfaturi in legatura cu directia in care sa ma orientez in cazul in care un parinte a decedat lasand in urma 2 banci cu rate. acum ... (vezi toată discuția)
Succesiune - pasivul mostenirii RodicaChirila RodicaChirila Urmare decesului tatalui, mostenitori sunt sotia din a 2-a casatorie si fiica din prima casatorie. Din cele 2 imobile ramase, 1/2 se considera ca sunt ale ... (vezi toată discuția)
Se poate dezbate o succesiune in instanta daca defunctul figureaza ... Alina Avila Alina Avila Se poate dezbate o succesiune in instanta daca defunctul figureaza cu datorii la stat? Trebuie platite inaintea dezbaterii sau se pot plati ulterior? (vezi toată discuția)