avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somaj 2012
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somaj 2012

Buna ziua, vreau sa va intreb care este termenul de depunere a cererii de somaj, deoarece eu nu am primit actele la timp de la firma care a intrat in insolventa de plata si nu am putut sa fac cerere de la data la care s-a incheiat contractul de munca . Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:02, 17 Mai 2012
Art. 38 din Legea nr.76/2002:
(1) Indemnizaţia de şomaj se acordă persoanelor prevăzute la art. 17, la cerere, după caz, de la data:
a) încetării raporturilor de muncă;
b) încetării raporturilor de serviciu;
c) încetării mandatului pentru care au fost numite sau alese;
d) expirării duratei sau desfacerii contractului militarilor angajaţi pe bază de contract.
e) încetării calităţii de membru cooperator;
f) încetării contractului de asigurare pentru şomaj;
g) încetării motivului pentru care au fost pensionate;
h) încetării motivului pentru care au fost suspendate raporturile de muncă sau de serviciu;
i) Abrogată.
j) rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti;
k) încetării activităţii desfăşurate exclusiv pe baza convenţiei civile;
l) expirării perioadei de 60 de zile, prevăzută la art. 17 alin. (2) lit. a);
m) absolvirii, pentru cazurile prevăzute la art. 17 alin. (2) lit. b);
n) abrogată.

(2) Indemnizaţia de şomaj se acordă de la data prevăzută la alin. (1), dacă cererea este înregistrată la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă în termen de 10 de zile de la această dată.

(3) Dacă cererea este înregistrată după expirarea termenului de 10 de zile, dar nu mai târziu de 12 luni de la data prevăzută la alin. (1), indemnizaţia de şomaj se acordă începând cu data înregistrării cererii.

(4) Termenul de maximum 12 luni prevăzut la alin. (3) este termen de decădere din drepturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cat timp pot sa depun actele pentru somaj? kiki2012 kiki2012 Buna seara. Pe 2 aprilie a fost ultima zi de preaviz. Va rog sa imi spuneti in cat timp pot sa depun actele pentru somaj, pentru ca ne tot amana cu actele cei ... (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj eelena.neacsu eelena.neacsu am intrat in somaj pe data de 27 ian. 2010,actele au sosit de la BUCURESTI PE DATA DE 22 MARTIE 2010,IAR EU LE -AM DEPUS LA AJOFM PLOIESTI PE 31 MARTIE ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa concediu pentru cresterea copilului anaid1972 anaid1972 buna ziua, copilul meu a implinit 2 ani in 4 martie,iar contractul meu de munca a fost suspendat incepand cu 16.04 2010.Din cate stiu ccc a incetat in 4 ... (vezi toată discuția)