avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... adunare generala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

adunare generala

Multumesc mult Doamna Elga pentru raspunsuri, dar asi mai avea o rugaminte: am facut plangere la Primarie ca, la adunarea generala reconvocata, dovezi ale convocarii si reconvocarii, constituie afisul de la avizier si tabelulconvocator cu semnaturi.Raspunsul: Serviciul Relatii cu Asociatii de Propriwtari nu se poate pronunta asupra legalitatii/ilegalitatii organizarii unei adunari generale si sa ma adresez justitiei!Acum doresc sa revin si in legatura cu cenzorul si presedintelesi va si ruga daca ma puteti ajuta cu trimitere la vreun document
Cel mai recent răspuns: eugarizn , utilizator 10:16, 18 Mai 2012
@eugarizn,
Este al treilea topic deschis de dumneavoastra in doua zile, cu aceeasi problematica. La fiecare din primele doua ati primit cate un raspuns si nu ati mai revenit. Incercati si continuati discutia ca sa intelegem situatia dumnaevoastra si sa putem dialoga.

Acum la subiect
Ce ati reclamat la primarie? Cum s-a convocat si desfasurat adunarea generala in asociatia dumneavostra si cum credeti dumneavoastra ca ar fi trebuit sa se procedeze?
Ce sa va spunem despre cenzor si presedinte? Intrebati ceva concret si va raspundem la fel de concret.
In primul mesaj ati scris:
Doresc sa stiu daca o adunare generala a unei asociatii de proprietari, se poate tine fara nici un membru al comisiei de cenzori, raporul a fost citit de contabil! si daca stie cineva care sunt conditiile ca un cenzor extern sa faca parte din comisia de cenzori

Si vi s-a raspuns concret si corect. Adunarea generala se poate desfasura fara prezenta cenzorului, dealtfel si fara prezenta unor membri ai comitetului sau a unor proprietari, conform legii. Comisia de cenzori este formata din proprietari alesi de adunarea generala iar daca nu se gasesc proprietari pentru aceasta comisie, comitetul executiv angajeaza un cenzor din afara asociatie. Ambele raspunsuri le-ati primit acolo unde ati postat.
www.avocatnet.ro/content/for...
In cel de-al doilea mesaj ati scris:
poate cineva sa mi spuna daca in cadrul unei asociatii cu 4 scari a 10 etaje, un presedinte poate ocupa si functia de casier!mentionez ca are contract de mandat si cim.functia de casier pana nu de mult a fost detinuta de administrator!.

Si aici vi sa raspuns ca presedintele poate ocupa temporar aceasta functie, ca dealtfel orice alta functie in asociatie pe baza contractului de mandat fara a fi nevoie si de CIM.
www.avocatnet.ro/content/for...
Sper sa nu mai deschideti al 4-lea topic si va rog sa continuati dialogul aici.
asa este, am primit raspuns la problemele solicitate, respectiv: cenzor si presedinte, pentru care multumesc incaodata si am solicitat un text de lege care face referire la aceste probleme. Iar in legatura cu primaria, am reclamat faptul ca la adunarea generala convocata si reconvocata nu exista tabel nominal convocator cu semnaturi, asa cum zice legea si daca adunarea generala trebuia tinuta si am spus raspunsul primariei :ca nu se pot pronunta asupra legalitatii/ilegalitatii acesteia!si am cerut o parere, daca sa procedat legal.
Ultima modificare: Vineri, 18 Mai 2012
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocare presedinte asociatie de proprietari annabela annabela Pt. revocarea din functie a presedintelui asociatiei de proprietari si a casierilor sunt valabile si tabelele nominale cu semnaturilor locatarilor-proprietari ... (vezi toată discuția)
Adunare generala Dana Marin Dana Marin 1. Avem azi adunare generala de alegeri. Unii dintre vecinii mei, cu mare respect pentru orice #-o, spun ca daca nu vine azi majoritatea la AG ca sa fie ... (vezi toată discuția)
Poate fi presedinte de asociatie de proprietari persoana care n-are act de proprietate pe numele sau ? asa123 asa123 TITLU: Poate fi președinte de Asociație de Proprietari persoana care n-are act de proprietate pe numele său ? E adevărat (și legal) ceea ce am citit pe o ... (vezi toată discuția)