avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conventia de prestari servicii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conventia de prestari servicii

Buna
Ce este o conventie de prestari civile incheiata intre o societate si o persoana fizica si ce obligatii fiscale are persoana fizica ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 20:01, 17 Mai 2012
Practic PF presteaza niste servicii PJ in cadrul unui contract. PJ are obligatia declararii in D112 a acestui contract, sa retina din brut 10.5% pesie angajat, 0.5% somaj angajat si la ce ramane aplica 16% impozit. Apoi aceste sume se vireaza la stat. PF are obligatia sa-si indeplineasca obligatiile contractuale si in plan fiscal nu are nici-o obligatie.
Ultima modificare: Joi, 17 Mai 2012
George Moraru, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie civila de prestari servicii ninel_d ninel_d Buna ziua am incheiat si eu o conventie civila de prestari servicii cu o ASOCIATIE din alta localitate.In conventie apare stipulat; prestează 20 ore pe ... (vezi toată discuția)
Contributii conventie civila de prest,servicii ursulina ursulina Bună ziua! Aş dori să ştiu ce contribuţii ar trebui să calculez unei persoane salariate care imi reparâ o coloană de incălzire. Fiind o lucrare ... (vezi toată discuția)
Contract servicii persoana fizica gaby76 gaby76 Buna ziua Ma intereseaza care este modalitatea prin care o firma poate plati o [b]persoana fizica [/b]pentru un serviciu prestat timp de 1 saptamana, in ... (vezi toată discuția)