avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii contributii conventie civila de prest,servicii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

contributii conventie civila de prest,servicii

Bună ziua!
Aş dori să ştiu ce contribuţii ar trebui să calculez unei persoane salariate care imi reparâ o coloană de incălzire. Fiind o lucrare ocazională, i-am făcut un contract civil de prestări servicii. Este corect aşa?
Mulţumiri!
Cel mai recent răspuns: rocriss , utilizator 10:36, 14 Noiembrie 2011
nu deoarece este o activitate comerciala nicidecum NECALIFICATA .
Pentru a primi un raspuns corect trebuie sa ne spuneti in ce calitate ati angajat acea persoana. Sunteti societate comerciala, persoana fizica autorizata sa desfasoare activitati comerciale sau persoana fizica?
Sunt asociaţie de proprietari.
impozitul de 16 %
La contractele civile se retine si se vireaza din venitul brut: CAS 10.5%; somaj 0.5%; impozit 16%.
Daca persoana este pensionara nu se retine somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventia de prestari servicii rodaf rodaf Buna Ce este o conventie de prestari civile incheiata intre o societate si o persoana fizica si ce obligatii fiscale are persoana fizica ? Multumesc. (vezi toată discuția)
Conventie civila de prestari servicii ninel_d ninel_d Buna ziua am incheiat si eu o conventie civila de prestari servicii cu o ASOCIATIE din alta localitate.In conventie apare stipulat; prestează 20 ore pe ... (vezi toată discuția)
Og 58/2010 pt asociatiile de proprietari mihasi mihasi 1.Aceasta ordonanta se aplica conventiilor civile ocazionale si contractelor de mandat ale presedintilor de asociatii de proprietari? 2. Au aparut normele de ... (vezi toată discuția)