avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

pana la ce varsta trebuie sa platesc pensie alimentara? mentionez ca am hot jud conform careia ar trebui sa platesc pana la varsta de 26 ani a reclamantei. 26 ani daca face facultate de stat sau nu?
multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:45, 18 Mai 2012
Veti plati cat e la facultate si nu se intretine prin munca, pana la max 26 de ani cum aveti si hotararea, fara sa conteze daca invata la fac de stat sau privata
Buna ziua!

Am si eu o intrebare,

Fiica din alta casatorie a sotului meu,in varsta de 23 ani, l a chemat in instanta pentru majorarea pensiei. Eu in acest mariaj am venit cu un minor, care primeste pensie alimentara de la tatal natural. Mentionez ca suntem casatoriti cu acte. As dori sa stiu daca pot sa depun ca act in instanta faptul ca sotul meu are in intretinere un minor, respectiv copilul meu?

Va multumesc!
Nu, sotul dvs nu are legal in intretinere pe copilul dvs. Parintii copilului au obligatia sa-l intretina, fiecare parinte are ca obligatie sa-si intretina copilul propriu.
Art. 516. -
(1) Obligația de întreținere există între soț și soție, rudele în linie dreaptă, între frați și surori, precum și între celelalte persoane anume prevăzute de lege
(2) Dispozițiile alin. (1) privind obligația de întreținere între rudele în linie dreaptă, precum și între frați și surori sunt aplicabile și în cazul adopției


Art. 517. -
(1) Soțul care a contribuit la întreținerea copilului celuilalt soț este obligat să presteze întreținere copilului cât timp acesta este minor, însă numai dacă părinții săi firești au murit, sunt dispăruți ori sunt în nevoie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara florentino009 florentino009 am un copil cu handicap grav cu indemnizatie de insotitor,daca ma despart de tatal copilului,are drept de pensie alimentara (intretinere ) (vezi toată discuția)
un copil cu grad grav de handicap își va încheia studiile la 18 ani. mai primește pensie de întreținere în aceste condiții? buburuza01 buburuza01 Buna ziua! Un copil cu grad grav de handicap mai primeste dupa implinirea varstei de 18 ani pensie alimentara asa cum era pana la aceasta varsta? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatii din partea copiilor in franta m_1980 m_1980 Buna ziua M-am mutat impreuna cu copii mei in Franta de 10 ani. Ei au acum 18 si respectiv 26 de ani. Mama lor a decedat in 2004. Ii sustin pe amandoi ... (vezi toată discuția)