avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

am un copil cu handicap grav cu indemnizatie de insotitor,daca ma despart de tatal copilului,are drept de pensie alimentara (intretinere )
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:27, 16 Februarie 2016
e vb de un minor sau major ?
daca e minor, da, iar daca e major, conteaza ce venit are daca ii e de ajuns pt intretinere. Daca nu, parintele poate fi obligat sa completeze acest venit.
Ultima modificare: Duminică, 14 Februarie 2016
gi-jane2, moderator
Ce varsta are copilul?
are 23 ani,e cu handicap de 3 ani ,el are handicatp 340 lei si indemnizatia mea ca asistent personal 770 lei
Copilul, daca are discernamant, va trebui sa ceara singur, el va face cererea. Cererea si-o va intemeia pe acest articol, pt ca nu mai e minor si nici in continuarea studiilor.
Art. 516
(1) Obligatia de intretinere exista intre sot si sotie, rudele in linie dreapta, intre frati si surori, precum si intre celelalte persoane anume prevazute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara avrigeanunicoleta avrigeanunicoleta pana la ce varsta trebuie sa platesc pensie alimentara? mentionez ca am hot jud conform careia ar trebui sa platesc pana la varsta de 26 ani a reclamantei. 26 ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara dupa 18 ani buburuza01 buburuza01 Buna ziua! Un copil cu grad grav de handicap mai primeste dupa implinirea varstei de 18 ani pensie alimentara asa cum era pana la aceasta varsta? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere copil major cu handicap madalina bobeica madalina bobeica Buna seara, Tatal unei persoane majore care sufera de autism este dat in judecata de fosta sotie care il obliga sa ii plateasca acestei persoane majore pe ... (vezi toată discuția)