avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Întrebare - problema cu o banca
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Întrebare - problema cu o banca

În 2007 în urma unui conract de credit cu o bancă am obtinut si un card de credit pe care l-am achitat si închis în 18 01. 2010 iar acum când am solicitat la altă institutie bancară credit au descoperit că am un card (reînoit în 15 02 2010 cel predat) banca spune ca nu am credite la ei dar refuza sa-mi acorde o adeverinta in care sa specifice acest lucru .
Cel mai recent răspuns: Andreea Constantin , Consilier juridic 21:01, 18 Mai 2012
Solicitati-le in scris emiterea unui document care sa ateste lichidarea oricarui cont la banca respectiva si trimiteti (sau depuneti) aceasta solicitare la agentia / sucursala unde ati avut creditul. Daca o depuneti personal, cereti o viza de primire pe exemplarul dvs. Daca o trimiteti postal, confirmare de primire.
Depuneti plangere la OPC.
Numai dupa ce primiti raspunsul de la banca va adresati OPC, anexand si raspunsul bancii.
Sa inteleg ca in situatia in care nu primeste raspuns de la banca,nu poate depune plangere la OPC?Aceasta plangere este conditionata de raspunsul bancii?
Sustin in continuare ca utilizatorul sa depuna plangere la OPC pentru a se constata cine anume a activat cardul in mod ilicit,in acest sens utilizatorul intampinand dificultati in obtinerea unui alt credit.
Reclamatiile la Protectia consumatorului nu sunt luate in considerare daca nu exista dovada incercarii din partea clientului de rezolvare a problemei pe cale amiabila - scrie in procedura ANPC de solutionare a petitiilor.

Alte discuții în legătură

Solutionare petitie opc mirela01 mirela01 Buna ziua Am o intrebare la dvs.Va rog sa-mi spuneti daca refuz solutionarea unei petitii opc pe cale amiabila ,se trece la controlul comisarilor de la opc?Am ... (vezi toată discuția)
Anpc apara interesele bancilor ? bebim bebim Buna ziua ! In anul 2006 am contractat un credit de nevoi personale in val de 10.199 ron de la o banca comerciala . In anul 2009 am avut ceva probleme in ... (vezi toată discuția)
Plata din cont bancar neautorizata colyro colyro Buna seara Ma aflu in ipostaza in care nu stiu cum sa reactionez. In urma cu putin timp am cumparat produse de la emag cu cardul si pe unele le am ... (vezi toată discuția)